Nieuwsblad Feed abonnieren Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Aktualisiert: vor 36 Minuten 6 Sekunden

WADA heeft data uit Russisch lab binnen: “Belangrijke doorbraak voor schone sport”

Januar 17, 2019 - 9:08pm

WADA heeft de data uit het Russische laboratorium gekregen waarom het had gevraagd. Het mondiale antidopingbureau meldt dat een team van drie deskundigen de gegevens donderdag ontving. Rusland voldeed eerder niet aan de deadline van eind december om de data beschikbaar te stellen.

Kategorien: Atletieknieuws

Pech voor Nafi Thiam: kuitblessure doorkruist indoorseizoen

Januar 14, 2019 - 12:31pm

2019 is niet goed begonnen voor zevenkampster Nafi Thiam. Onze 24-jarige landgenote liep op winterstage in Zuid-Afrika een kuitblessure op, waardoor ze het indoorseizoen moet missen. Dat meldt Le Soir.

Kategorien: Atletieknieuws

Isaac Kimeli loopt naar elfde plaats op Great Stirling XCountry, winst is voor Amerikaan Hillary Bor

Januar 12, 2019 - 3:49pm

Isaac Kimeli heeft zaterdag de elfde plaats in de wacht gesleept op de Great Stirling XCountry in Schotland, een jaarlijks veldlooptreffen tussen de beste atleten uit de Verenigde Staten, Europa en Groot-Brittannië, dat met een eigen team aantreedt. De winst ging naar de Amerikaan Hillary Bor.

Kategorien: Atletieknieuws

Twee nieuwe proeven voor gemengde teams op IAAF World Relays

Januar 11, 2019 - 9:29pm

De Internationale Atletiekfederatie heeft twee nieuwe proeven toegevoegd aan het programma voor de IAAF World Relays, die op 11 en 12 mei in het Japanse Yokohama plaatsvinden. Er komt een gemengde 2x2x400 meter en een hordeaflossing bij.

Kategorien: Atletieknieuws

Vaticaan begint eigen atletiekteam met priesters, nonnen en zelfs 62-jarige professor

Januar 11, 2019 - 11:52am

Verrassend nieuws uit Vaticaanstad: de religieuze dwergstaat onder leiding van de paus zal voortaan zijn eigen atletiekteam hebben. De eerste leden zijn priesters, nonnen, apothekers, leden van de Zwitserse Garde en zelfs een 62-jarige professor die in de bibliotheek van het Vaticaan werkt.

Kategorien: Atletieknieuws

Thomas Van der Plaetsen toch hernieuwd profcontract: “Ik had wat schrik om het te verliezen”

Januar 10, 2019 - 6:59pm

Tienkamper Thomas Van der Plaetsen kreeg van Sport Vlaanderen een aangenaam nieuwjaarsgeschenk. Hij krijgt ook in 2019 een voltijds profcontract, zo liet hij donderdag weten aan Belga. En dat terwijl hij op het EK in Berlijn afgelopen zomer de finish niet haalde.

Kategorien: Atletieknieuws

Gemengde sporten zijn ook een zegen voor België: worden ze een succesverhaal voor onze atleten?

Januar 2, 2019 - 2:00am

Voor het eerst stonden ze tegenover elkaar, de tennisgiganten Roger Federer en Serena Williams. De Zwitser won gisteren met zijn teamgenote Belinda Bencic het gemengd dubbel op de Hopman Cup. Steeds meer gemengde disciplines doen hun intrede in de internationale sport. Daar profiteert ook de Belgische sport van: drie mogelijke Belgische succesverhalen op de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Kategorien: Atletieknieuws

Atlete Veerle Dejaeghere over de moeilijk weg naar het moederschap. “Ik wacht nu al vijf jaar

Dezember 28, 2018 - 12:39pm

De West-Vlaamse atlete Veerle Dejaeghere (45) wacht al vijf jaar lang tevergeefs op een adoptiekindje uit Afrika. Veerle doorliep de volledige procedure, volgde cursussen en kreeg meer dan drie jaar geleden bericht dat het nog negen maanden zou duren. “Ik leefde op een roze wolk. Negen maanden, dat was dezelfde duur als ik zelf zwanger zou zijn geweest.’’ Maar Veerle bleef kinderloos, in een procedure voor een pleegkind werd ze ook al afgewezen. Ze slaagde in de cursus pleegouder, maar de verantwoordelijken oordeelden Veerle moest stoppen met atletiek als ze een pleegkind wenste.

Kategorien: Atletieknieuws

Ultraloopster verlegt alle grenzen met 655 rondjes op de piste of 262 kilometer in 24 uur... dankzij taco’s en bier

Dezember 26, 2018 - 1:29pm

Ultralopers zijn al een ras apart maar Camille Herron is zelfs daar een buitenbeentje. De Amerikaanse verlegde in 2018 alle grenzen door op een atletiekpiste 24 uur aan één stuk door rondjes te lopen. Ze vestigde in één klap twee wereldrecords: ze liep 655 en een half rondje (goed voor 262 kilometer) en bovendien voltooide ze de eerste 100 mijl (161 kilometer) in 13 uur en 25 minuten, twee wereldrecords op de piste. Op het zwaarste moment kwam ze erdoor dankzij... taco’s en bier.

Kategorien: Atletieknieuws

Kies uw favoriete sportmoment van 2018: Nafi Thiam versus Wout van Aert

Dezember 26, 2018 - 6:27am

Vaarwel 2018, vaarwel strafste Belgische sportjaar ooit. Onder het motto ‘Moeilijk gaat ook’ selecteerde onze redactie twaalf sportmomenten die het tot 29 december telkens in een onderling duel tegen mekaar opnemen. U beslist wie doorstoot naar de grote finale en wat nu precies het strafste moment was. Maandag verkoos u de Europese marathon van Koen Naert met maar liefst 67% boven de spannende WK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan (33%). Vandaag: Europees kampioene Nafi Thiam versus Wout van Aert in de Strade Bianche.

Kategorien: Atletieknieuws

Kies uw favoriete sportmoment van 2018: België - Japan versus Koen Naert

Dezember 24, 2018 - 2:58am

Vaarwel 2018, vaarwel strafste Belgische sportjaar ooit. Onder het motto ‘Moeilijk gaat ook’ selecteerde onze redactie twaalf sportmomenten die het tot 29 december telkens in een onderling duel tegen mekaar opnemen. U beslist wie doorstoot naar de grote finale en wat nu precies het strafste moment was. Zaterdag haalde België - Brazilië het ruimschoots van de bronzen medaille van Victor Campenaerts. Vandaag: België - Japan op het WK voetbal versus de Europese titel op de marathon van Koen Naert. Stemmen kan onderaan het artikel tot 20u vanavond.

Kategorien: Atletieknieuws

Triatleet neemt het op voor Koen Naert: “Hazard ligt hier waarschijnlijk geen seconde wakker van”

Dezember 23, 2018 - 12:35pm

19 punten: het verschil tussen nieuwe Sportman van het Jaar Eden Hazard en runner-up Koen Naert was piepklein. Het debat over wie van de twee die erkenning nu het meest verdiende, laaide zaterdagavond logischerwijze op. Ook triatleet Marten van Riel deed zijn duit in het zakje met een reactie op een Instagrambericht van Sporza, waarin hij het opneemt voor collega-atleet Koen Naert.

Kategorien: Atletieknieuws

Nafi Thiam & Nina Derwael: “Iedereen ziet wat je presteert, maar niet hoe je dat bereikt. Dát is het moeilijkste”

Dezember 22, 2018 - 2:00am

Wat een sportjaar, wat een weelde. Maar eerlijk is eerlijk, twee grandes dames steken er bovenuit wanneer vanavond de Sportvrouw van het Jaar wordt bekroond: wereldkampioene/Europees kampioene gymnastiek Nina Derwael (18) en olympisch ­kampioene/wereldkampioene/Europees kampioene zevenkamp Nafi Thiam (24). Voor het eerst ontmoeten ze elkaar. “Niemand presteert om Sportvrouw van het Jaar te worden.”

Kategorien: Atletieknieuws

Zesvoudig olympisch kampioene Allyson Felix zette dochtertje op de wereld met keizersnede

Dezember 21, 2018 - 9:41am

De Amerikaanse atlete Allyson Felix heeft bekendgemaakt dat ze op 28 november reeds is bevallen van een dochtertje, genaamd Camryn. De geboorte gebeurde via een keizersnede.

Kategorien: Atletieknieuws

Tussen fondue, kerststronk en champagne: hoe topsporters omgaan met het kerstmenu

Dezember 21, 2018 - 2:00am

Het is weer van dat: de kersttijd komt eraan. De periode van pakjes, maar – vooral – ook van copieuze maaltijden. Hoe zit dat met onze topsporters? Zijn de kalkoen en de kroketten een kwelling, of net een zegen? Vier kleppers over hun gevecht met de weegschaal.

Kategorien: Atletieknieuws

Kim Gevaert is al haar 27 (!) Belgische medailles kwijt

Dezember 20, 2018 - 11:49am

Kim Gevaert was vandaag te gast in de Qmusic-ochtendshow bij Sam De Bruyn, Wim Oosterlinck en Heidi Van Tielen naar aanleiding van de Top 500 van de 00’s. De voormalige topatlete behaalde begin deze eeuw een Olympische medaille, 27 Belgische titels en heel wat Europese titels. Maar ze had meteen iets op te biechten aan het trio: “Ik ben alle Belgische medailles kwijt.”

Kategorien: Atletieknieuws

Vanaf volgend jaar atletiekduel tussen Europa en de Verenigde Staten

Dezember 11, 2018 - 6:10pm

Vanaf 2019 komt er een atletiekduel tussen Europa en de Verenigde Staten, en de eerste editie gaat in september door in het Wit-Russische Minsk. Dat kondigde de Europese atletiekfederatie aan.

Kategorien: Atletieknieuws

Kimeli bezorgt België zilver op EK veldlopen

Dezember 9, 2018 - 2:44pm

Isaac Kimeli heeft België een zilveren medaille bezorgd op het EK veldlopen in Tilburg. Hij kwam net tekort om de Noor Filip Ingebrigtsen te kloppen en Europees kampioen te worden.

Kategorien: Atletieknieuws

EK VELDLOPEN. Dorian Boulvin veertiende bij beloften mannen, Fransman Gressier verlengt titel

Dezember 9, 2018 - 12:54pm

De Fransman Jimmy Gressier is zondag in Tilburg voor het tweede jaar op rij Europees kampioen veldlopen bij de beloften (U23) geworden. Dorian Boulvin was verrassend de beste Belg op plaats veertien.

Kategorien: Atletieknieuws

Nafi Thiam volgt zichzelf niet op als Wereldatlete van het Jaar

Dezember 4, 2018 - 9:32pm

Nafissatou Thiam is er niet in geslaagd om zich voor het tweede jaar op een rij te kronen tot Wereldatlete van het Jaar. Die eer was dit jaar weggelegd voor Caterine Ibarguen. De 34-jarige Colombiaanse , tweevoudig wereldkampioene en olympisch kampioene, kreeg op het gala in Monaco meer punten dan onze landgenote. Ibarguen was dit jaar de Diamond League-winnares in zowel het verspringen als het hoogspringen.

Kategorien: Atletieknieuws

Seiten

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx