Subscribe to Nieuwsblad feed Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Updated: 9 min 6 sec ago

Amaury Paquet wint voor de derde maal de Brusselse massaloop, Ward Van Der Kelen wordt twaalfde: “Het was blijkbaar mijn dagje niet”

May 29, 2023 - 12:21pm

Amaury Paquet is de eerste Belg die voor de derde maal de Twintig Kilometer door Brussel op zijn palmares kan schrijven. Gooikenaar Ward Van Der Kelen legde bij zijn vierde deelname beslag op de twaalfde plaats. Bij de vrouwen ging de zege naar Hanna Vandenbusche voor ROBA-atlete Karen Van Proeyen. Voor deze zonovergoten 43ste editie kwamen zowat 40.000 deelnemers aan de start.

Categories: Atletieknieuws

Fenomeen Anna Hall komt mondiale top vijf binnen na topprestatie in Götzis, maar bijt tanden stuk op meetingrecord van Nafi Thiam

May 28, 2023 - 5:30pm

De Amerikaanse Anna Hall heeft de zevenkamp gewonnen bij de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis. Het 22-jarige supertalent totaliseerde een indrukwekkende 6.988 punten en mag zich de vijfde vrouw ooit noemen. Ze kwam net tekort om de 7.000 puntengrens te slopen.

Categories: Atletieknieuws

Amaury Paquet wint voor derde jaar op rij, Hanna Vandenbussche is snelste vrouw in 20 kilometer door Brussel

May 28, 2023 - 2:24pm

Amaury Paquet en Hanna Vandenbussche hebben zich zondag tot winnaars gekroond van de 20km door Brussel. Ze waren een klasse apart in de warme 43e editie.

Categories: Atletieknieuws

Sprintkanon Rani Rosius loopt alweer een persoonlijk record, maar onthult: “Ik ben een maand depressief geweest”

May 28, 2023 - 10:48am

Rani Rosius heeft zaterdag de 100 meter gewonnen bij de IFAM in Oordegem. Ze snelde naar een persoonlijk record van 11.20. Na afloop vertelde ze over een depressie.

Categories: Atletieknieuws

Gezien, Nafi Thiam? Olympische rivale Anna Hall dendert door zevenkamp in Götzis: meetingrecord van Belgische in gevaar

May 28, 2023 - 10:30am

De Amerikaanse Anna Hall heeft zaterdag een indrukwekkende eerste dag neergezet bij de Hypomeeting in het Oostenrijke Götzis. Ze totaliseerde 4.172 punten en maakt kans op het meetingrecord van Nafi Thiam.

Categories: Atletieknieuws

Olympisch kampioen Marcell Jacobs geeft forfait voor Diamond League in Rabat

May 25, 2023 - 10:50pm

De Italiaan Marcell Jacobs, olympisch kampioen op de 100 meter, past voor de Diamond League-meeting van zondag in het Marokkaanse Rabat omwille van rugpijn. De eerste ontmoeting van het seizoen met de Amerikaanse wereldkampioen Fred Kerley, eveneens de eerste in twee jaar, laat zo nog even op zich wachten. Dat nieuws kondigde de Italiaanse atletiekbond (FIDAL) donderdag aan.

Categories: Atletieknieuws

Thierry (69) wil in één dag maar liefst 188 km lopen om verloren record te heroveren: “Het is mijn laatste kans”

May 19, 2023 - 5:31pm

Meer dan 187,54 kilometer of zowat vierenhalve marathon lopen op 24 uur tijd: dat is de loodzware opdracht waar ultraloper Thierry De Block (69) zich dit weekend aan waagt. “Het is mijn laatste kans om het Belgisch record te heroveren”, zegt de Bruggeling.

Categories: Atletieknieuws

Belgische rolstoelatleten hebben de goeie vorm te pakken: Roger Habsch scherpt vier dagen na Peter Genyn wereldrecord op 100m opnieuw aan

May 18, 2023 - 7:44pm

Roger Habsch heeft donderdag in het Zwitserse Arbon het wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint, in de klasse T51, verbeterd. De Luikenaar klokte 19.32. Vier dagen geleden scherpte Peter Genyn het wereldrecord nog aan tot 19.61.

Categories: Atletieknieuws

Rani Rosius scherpt persoonlijke records op 100 en 200 meter aan op Kampioenschap van Vlaanderen atletiek

May 18, 2023 - 5:47pm

Rani Rosius heeft op het Kampioenschap van Vlaanderen atletiek in Gent de 100 en de 200 meter gewonnen. Ze stelde haar persoonlijke records bij tot 11.24 en 23.46.

Categories: Atletieknieuws

Koning Boudewijnstadion krijgt binnenkort zelfde supersnelle piste als Stade de France in Parijs

May 17, 2023 - 6:22pm

De atletiekpiste momenteel wordt aangelegd in het Koning Boudewijnstadion in Brussel wordt er eentje van het allerlaatste model van het merk Mondo. Het wordt dezelfde ‘State of the art’-piste als bij het WK in Boedapest in augustus en de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Dat heeft Wilfried Meert, voorzitter van de Memorial Van Damme, woensdag aan Belga bevestigd.

Categories: Atletieknieuws

“Voor mij is dit een hobby”: wie is speerwerper Timothy Herman, onderhoudsman die met nieuw record olympisch vicekampioen kon zijn?

May 15, 2023 - 3:00am

Hij is 32 jaar, begint maandag aan de werkweek als onderhoudstechnicus… en dan gooi je de worp van je leven. Speerwerper Timothy Herman verpulvert het 24 jaar oude Belgisch record. Straffer: met 87,35 meter sluit hij aan bij de wereldtop – daarmee zou hij olympisch vicekampioen zijn. “Voor mij is het een hobby.”

Categories: Atletieknieuws

Een wereldworp van een Belgische onderhoudsman, de comeback van tennismama Wickmayer én een Belgisch wereldrecord: wat u dit weekend mogelijk hebt gemist

May 15, 2023 - 3:00am

Het is niet al voetbal of wielrennen wat de klok slaat. Wat u dit weekend (mogelijk) hebt gemist.

Categories: Atletieknieuws

Rani Rosius flirt met Belgisch record van Kim Gevaert in Nairobi, maar wind blaast te fel in het voordeel

May 13, 2023 - 7:48pm

Rani Rosius is zaterdag derde geworden op de 100 meter bij de World Athletics Continental Tour Gold in het Keniaanse Nairobi. Ze liep een supertijd van 11.08, maar de wind blies met 2.5 meter per seconde te fel in de rug voor homologeerbare prestaties.

Categories: Atletieknieuws

Opvallend: Hasselt organiseert in 2025 EK oriëntatielopen, maar deelnemers mogen binnenstad tot dan wel niet meer in

May 12, 2023 - 9:11am

Hasselt is van 27 tot en met 31 augustus 2025 gaststad voor het Europees kampioenschap orienteering of oriëntatielopen. Ongeveer duizend deelnemers uit een veertigtal landen zullen afzakken naar de Limburgse hoofdstad. Onder hen Yannick Michiels (32), voor wie de binnenstad vanaf nu verboden terrein is.

Categories: Atletieknieuws

VIDEO. Een doorzettingsvermogen om ‘u’ tegen te zeggen: Cambodjaanse atlete wil in striemende regen 5.000 meter uitlopen

May 11, 2023 - 10:03am

De Zuidoost-Aziatische Spelen lopen misschien nog tot volgende week woensdag, maar de kans is groot dat we het mooiste moment al gekregen hebben. De Cambodjaanse Bou Samnang liep maandag in de finale van de 5.000 meter al snel achter de feiten aan, maar wilde niet van wijken weten. Wanneer de anderen al enkele minuten gefinisht waren, bleef Samnang doorgaan in de striemende regen.

Categories: Atletieknieuws

Polsstokspringster Elien Vekemans plaatst zich in Luik voor EK U23: “Ergens in mijn achterhoofd wist ik dat het niet onmogelijk was”

May 10, 2023 - 1:27pm

Op de vernieuwde baan van Luik heeft Excelsior Brussel de eerste gemengde interclubs gewonnen. Daring Leuven werd de beste Vlaamse ploeg als tweede, de fusieclub Lyra-Lierse legde beslag op de derde plaats. Polsstokspringster Elien Vekemans (22) zorgde voor het hoogtepunt van de meeting. De Leuvense atlete wipte over 4,22m, waarmee ze het concours won én zich plaatste voor het EK U23 in Finland.

Categories: Atletieknieuws

Geen zeven- maar een vierkamp voor Nafi Thiam: olympisch kampioene bereidt in Duitsland het WK voor

May 10, 2023 - 11:14am

Nafi Thiam zal deelnemen aan de zevenkamp in het Duitse Ratingen, op 17 en 18 juni. Ze neemt deel aan vier van de zeven proeven, als voorbereiding op het WK. Het is haar eerste competitie van het zomerseizoen.

Categories: Atletieknieuws

Amerikaanse dopingdealer bekent schuld in eerste dopingzaak onder nieuwe Rodchenkov-wet

May 9, 2023 - 12:20pm

De eerste man die in de Verenigde Staten onder een nieuwe wet wordt vervolgd voor het leveren van doping aan een sporter heeft schuld bekend. Eerder zei Eric Lira (43) nog onschuldig te zijn, maar de therapeut uit Texas heeft nu toch toegegeven verboden middelen aan deelnemers aan de Olympische Spelen in Tokio van 2021 te hebben geleverd. Lira werd begin vorig jaar opgepakt.

Categories: Atletieknieuws

Kevin en Jonathan Borlée lopen zaterdag vierhonderd meter op meeting in Keniaanse hoofdstad Nairobi

May 9, 2023 - 11:25am

Kevin en Jonathan Borlée nemen komende zaterdag deel aan World Athletics Continental Tour Gold-meeting in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De tweeling gaat er van start op de 400 meter.

Categories: Atletieknieuws

Nafi Thiam start zomerseizoen met competitie hoogspringen in het Zwitserse Lausanne

May 9, 2023 - 11:10am

Nafi Thiam komt deze zomer op 29 juni voor het eerst in actie in Lausanne. Zij neemt er deel aan City Event, een hoogspringwedstrijd in het hart van de stad. De wedstrijd maakt voor het eerst deel uit van de Diamond League.

Categories: Atletieknieuws

Pages

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx