Subscribe to Nieuwsblad feed Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Updated: 3 min 25 sec ago

Renée Eykens (800m) plaatst zich in Birmingham voor EK indoor in Glasgow

3 hours 34 min ago

Renée Eykens heeft zich zaterdag op de 800 meter op de World Indoor Tour in Birmingham geplaatst voor het EK indooratletiek in Glasgow. Ze werd knap vierde in 2:02.15, terwijl de EK-limiet op 2:02.72 staat.

Categories: Atletieknieuws

Bashir Abdi en Koen Naert eindigen eerste en tweede in open Nederlands kampioenschap 10 kilometer

February 11, 2019 - 12:33am

Bashir Abdi en Koen Naert zijn zondag als eerste en tweede gefinisht op de 10 kilometer van Schoorl, het open Nederlands kampioenschap. Abdi haalde het met ruime voorsprong in 28:07, Naert klokte 28:37.

Categories: Atletieknieuws

Kevin Borlée wint op meeting in Liévin 400m bij seizoensopener

February 11, 2019 - 12:32am

Kevin Borlée heeft zondag op een atletiekmeeting in het Franse Liévin de 400 meter op zijn naam geschreven. De Belg (46.97) haalde het in zijn eerste race van het seizoen voor de Dominicaan Luguelin Santos (47.44) en de Fransman Muhammed Kounta (47.57). Dylan Borlée eindigde vierde en laatste (47.58).

Categories: Atletieknieuws

Britse Kate Holt en Lander Tijtgat pakken de winst in CrossCup Rotselaar

February 10, 2019 - 3:05pm

De Britse Kate Holt heeft zondag de maat genomen van Nina Lauwaert en Sofie Van Accom in de vijfde en voorlaatste manche van de CrossCup, in Rotselaar. Bij de mannen was de overwinning voor Lander Tijtgat, voor de Duitser Richard Ringer en Isaac Kimeli.

Categories: Atletieknieuws

Robin Hendrix duikt ruim onder limiet voor Glasgow op 3.000 meter

February 9, 2019 - 8:28pm

Robin Hendrix heeft zich zaterdag op een meeting in het Oostenrijkse Linz geplaatst voor de 3.000 meter op het EK indooratletiek in het Schotse Glasgow begin maart. Hij finishte als tweede in 7:53.89, terwijl het EK-minimum op 7:56.29 staat.

Categories: Atletieknieuws

Zwitser Julien Wanders verbetert Europees record van Mo Farah op halve marathon

February 8, 2019 - 9:13am

De Zwitser Julien Wanders heeft een nieuw Europees record op de halve marathon (21,1 km) neergezet.

Categories: Atletieknieuws

COMMENTAAR. Redacteur Hans Jacobs over de strijd tegen doping: de wielersport is een modelleerling

February 8, 2019 - 2:00am

Doping en sport, het blijft helaas een onafscheidelijk koppel. Onze redacteur Hans Jacobs legt echter de vinger op de juiste wonde. Niet in de wielersport is prikken en slikken dagelijkse kost. Integendeel, de wielersport is een modelleerling in de strijd tegen doping. Wat niet van alle sporten kan worden gezegd.

Categories: Atletieknieuws

Robin Hendrix met vierde plaats beste Belg op Europabeker veldlopen

February 3, 2019 - 5:40pm

Robin Hendrix is zondag als vierde geëindigd op de Europabeker veldlopen voor clubs in het Portugese Albufeira. Zijn club Olympic Essenbeek Halle (OEH) finishte als achtste in het ploegenklassement.

Categories: Atletieknieuws

BK meerkamp indoor: Thomas Van der Plaetsen na eerste dag op schema voor EK in Glasgow

February 2, 2019 - 6:52pm

Na de eerste dag van het Belgisch kampioenschap zevenkamp in zaal in Gent staat Thomas Van der Plaetsen aan de leiding met 3.335 punten. Hij probeert zich te plaatsen voor het EK in het Schotse Glasgow van 1 tot 3 maart, en zit aardig op schema.

Categories: Atletieknieuws

Zus van voetballer Obbi Oulare verbetert jeugdrecord van Kim Gevaert

February 1, 2019 - 2:00am

De sportieve genen van papa Souleymane Oulare, de ex-profvoetballer die met Branko Strupar een dodelijk efficiënt spitsenduo vormde bij Racing Genk, heeft ze meegekregen. Net zoals de spits razendsnel was, zo staat ook zijn 16-jarige dochter Mariam Oulare kwiek op haar benen.

Categories: Atletieknieuws

Eline Berings is in Duitsland één honderdste te traag voor EK indoor

January 27, 2019 - 7:41pm

Eline Berings is zondag derde geworden op de 60 meter horden op een internationale atletiekwedstrijd in het Duitse Dortmund. De Gentse klokte 8.10, terwijl de limiet voor het EK indoor in het Schotse Glasgow op 8.09 staat.

Categories: Atletieknieuws

Olympisch marathonkampioene Sumgong acht jaar geschorst na obstructie van onderzoek naar doping

January 25, 2019 - 12:16pm

De Keniaanse Jemima Sumgong, die in 2016 in Rio olympisch goud won op de marathon, heeft een schorsing van acht jaar gekregen omdat ze het onderzoek naar een positieve epo-test belemmerde. Dat heeft de Athletics Integrity Unit (AIU) vrijdag laten weten.

Categories: Atletieknieuws

Razendsnelle tijden in Dubai Marathon: Ethiopiër Molla en Keniaanse Chepngetich winnen

January 25, 2019 - 11:37am

De Ethiopiër Getaneh Molla heeft vrijdag de Dubai Marathon op zijn naam geschreven. De Keniaanse Ruth Chepngetich won met de derde tijd ooit bij de vrouwen.

Categories: Atletieknieuws

Nafi Thiam ziet af in het zwembad: “Hoeveel keer denken jullie dat ik gestorven ben?”

January 25, 2019 - 8:34am

Zevenkampster Nafi Thiam revalideert in het zwembad van een kuitblessure die ze begin dit jaar opliep. Al kost haar allereerste sessie aquajogging blijkbaar wel de nodige moeite: “Hoeveel keer denken jullie dat ik gestorven ben?”, vraagt de atlete aan haar volgers op Instagram.

Categories: Atletieknieuws

Snelle dames, snelle outfits

January 24, 2019 - 2:00am

Hanne Claes en Camille Laus, als 400-meterloopsters lid van de Belgian Cheetahs, zetten hun beste beentjes voor op stage in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch met een classy atletenoutfit. Beide atletes showen wat graag de modecollectie die Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée uit de grond hebben gestampt: 42|54, een verwijzing naar de chono die de 4x100m-vrouwen, met onder anderen Ouedraogo en Borlée, het goud opleverde op de Olympische Spelen van Peking 2008. Wat de link is tussen Claes en Laus en beide creatieve dames? Bekijk het als een vriendendienst. Claes kent Ouedraogo al jaren, Laus is, als lief van Kevin Borlée, deel van de familie van Olivia.

Categories: Atletieknieuws

Usain Bolt bergt droom op om profvoetballer te worden: “Het was leuk zolang het duurde”

January 22, 2019 - 6:19pm

Usain Bolt zal dan toch geen tweede carrière als profvoetballer beginnen. De Jamaicaanse sprinter lijkt zijn voetbaldroom nu al op te bergen, zonder één officiële minuut te hebben gespeeld: “Het was leuk zolang het duurde.”

Categories: Atletieknieuws

WADA heeft data uit Russisch lab binnen: “Belangrijke doorbraak voor schone sport”

January 17, 2019 - 9:08pm

WADA heeft de data uit het Russische laboratorium gekregen waarom het had gevraagd. Het mondiale antidopingbureau meldt dat een team van drie deskundigen de gegevens donderdag ontving. Rusland voldeed eerder niet aan de deadline van eind december om de data beschikbaar te stellen.

Categories: Atletieknieuws

Pech voor Nafi Thiam: kuitblessure doorkruist indoorseizoen

January 14, 2019 - 12:31pm

2019 is niet goed begonnen voor zevenkampster Nafi Thiam. Onze 24-jarige landgenote liep op winterstage in Zuid-Afrika een kuitblessure op, waardoor ze het indoorseizoen moet missen. Dat meldt Le Soir.

Categories: Atletieknieuws

Isaac Kimeli loopt naar elfde plaats op Great Stirling XCountry, winst is voor Amerikaan Hillary Bor

January 12, 2019 - 3:49pm

Isaac Kimeli heeft zaterdag de elfde plaats in de wacht gesleept op de Great Stirling XCountry in Schotland, een jaarlijks veldlooptreffen tussen de beste atleten uit de Verenigde Staten, Europa en Groot-Brittannië, dat met een eigen team aantreedt. De winst ging naar de Amerikaan Hillary Bor.

Categories: Atletieknieuws

Twee nieuwe proeven voor gemengde teams op IAAF World Relays

January 11, 2019 - 9:29pm

De Internationale Atletiekfederatie heeft twee nieuwe proeven toegevoegd aan het programma voor de IAAF World Relays, die op 11 en 12 mei in het Japanse Yokohama plaatsvinden. Er komt een gemengde 2x2x400 meter en een hordeaflossing bij.

Categories: Atletieknieuws

Pages

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx