Informations générales

Informations générales

beeld bevoorrading

voor de 7 km en de halve marathon van Nieuwpoort verwijzen we u naar http://vzw.macw.be/Data/Wedstrijden/20160911-FolderHalveMarathonNieuwpoort.pdf of naar de sportdienst van Nieuwpoort 058/23.75.40

voor "Dwars door Ieper", 7 en 14 km, moet u naar de sportdienst van Ieper: 057/239.400 of klik hier

L'arrivée est sur la Grand'place d'Ypres.

de bagage wordt voor de start afgegeven op de parking van de vismijn. Na de aankomst haalt u die op aan de lakenhalle van Ieper ( en daar is ook de prijzentafel).

Begeleiders:  beperkt! VOLZET!

Iedere loper kan één (max 1) meefietsende begeleider (vanaf km 18 inschrijven. De begeleiders dragen verplicht hun marathon-T-shirt. Zo wordt het voor onze seingevers mogelijk om onderscheid te maken tussen (wieler) "toeristen" en begeleiders. We komen op deze wijze ook tegemoet aan de vraag van veel begeleiders om ook een truitje van de marathon te bekomen. De loper ontvangt dit T-shirt samen met zijn borstnummer. (indien geen T-shirts meer voorradig wordt die 7€ terugbetaald). Het is de loper die de begeleider(s) inschrijft op hetzelfde formulier waarmee hij/zij inschrijft als loper!
De fietsers mogen achter de atleet rijden vanaf ongeveer km 18!!!. Hinder geen andere atleten aub. De begeleiders verzamelen op het kaaiplein (= parking bij vismijn) en vertrekken om 9u40-9u45 naar km 18, IJzertoren Diksmuide.
We dringen nogmaals aan op de discipline van de begeleiders: het zijn de lopers die hun water zelf nemen bij de bevoorrading, niet de fietsers!

water in 50cl flesjes aan km 5--10--15--20--25--29--32--36--40--42. -Ook "hier en daar" sponzen en sportdrank. Deze bevoorrading is er alleen voor de lopers, begeleiders mogen dus geen water nemen, de lopers doen dit zelf. Zo vermijden we ook dat de fietsers andere lopers hinderen zoals weleens voorkomt of dat én begeleiders én atleet water nemen. Atleet: breng uw begeleider op de hoogte!!! Denk aan wie na u komt: ook de laatste lopers hebben recht op hun voorraad water !!!!!!!Flesjes in de "flessenvangers" gooien aub
les dossards peuvent être pris le samedi (11 à 16hrs) et le dimanche (08h00 à 09h45) au Boterhalle Grand-Place Diksmuide
Er wordt 4 maal over een smallere weg onder een brug doorgelopen : na 8 km onder de "Schoorbakkebrug", na 18 km onder de "Hoge Brug "-Diksmuide- na 28 km onder "driegrachte "-Houthulst en na 33 km onder "Steenstraete"-Langemark. Dit is enkel en alleen voor de lopers zelf. Opgepast: ook de volgwagens verlaten daar even het parcours om voorbij de brug opnieuw in te voegen. Fietsers en motards worden dus niet toegelaten onder deze bruggen, wegens te smalle doorgang en gevaar voor belemmering van de atleten.
Un transfert en car à partir d'Ypres est prévu pour les athlètes pré-inscrits (à mentionner lors de l'inscription), seulement avant le départ!!Départ de la gare d'Ypres à 7 h 40 - 7 h 50 (2 ou 3 cars) à Diksmuide Grand-Place
Er wordt met veterchips gelopen.Bevestig ze heel goed dmv spanbanden. De chip wordt afgeknipt na de aankomst. Breng zeker uw chip binnen. Wij vragen geen waarborg maar rekenen er op dat je de chip aan ons terug bezorgd. Je kan deze toch in geen andere wedstrijd gebruiken maar voor ons is die wel waardevol. Opsturen naar André Mingneau, Kortewildestraat 61; 8600 Diksmuide.
beperkte DAGINSCHRIJVINGEN mogelijk op zaterdag à €45

-être en bonne condition physique. Les athlètes devront produire un certificat
médical daté de cette année ou fournir le résultat d'un marathon déjà accompli;
-l'âge minimum est de 20 ans. 

voor hotels in de streek: toerisme-westhoek of B&B Info: Alle deelnemers ontvangen de week vooraf alle informatie over de reisroute, kleedkamers, bagage, bevoorrading, borstnummers, bus, bezienswaardigheden,.....

  • Bij de start: in de bovenzaal van de vismijn (Kaai, Nieuwpoort). Hier geef je ook de bagage af die naar de aankomst wordt gevoerd.
  • Bij aankomst: er zijn kleedkamers zonder douches in de lakenhalle. Kleedkamers met douches bevinden zich in het college (ingang via Menenstraat), op 300m van de aankomst.
iedere kilometer staat correct aangeduid. Het parcours werd opgemeten door officiëlen van de Vlaamse Atletiek Liga.
voor iedere aangekomene ligt er een medaille en T-shirt (of singlet) klaar aan de aankomst!
mag "briefje" van de huisarts zijn die verklaart dat je fit bent om een marathon te lopen (niet verplicht voor aangesloten atleten en lopers die in 2017 al een marathon liepen). Dit briefje mag je opsturen ofwel afgeven bij het afhalen van je borstnummer.
wie de wedstrijd dient te staken geeft zijn/haar borstnummer af aan een seingever, bij het verlaten van het parcours. Breng zeker de chip terug binnen of stuur die op!!

We maken opnieuw gebruik van een heus hazenteam voor 3u-3u15-3u30-3u45-4u00-4u15 en 4u30; zie ook http://pacingteam.blogspot.be/

zie pagina "parcours

de eerste drie bij dames en heren "algemeen klassement" en bij dames en heren veteranen worden op het podium verwacht rond 15u30. De podiumhulde heeft plaats in de tent op de markt, net naast de aankomst.
bij de aankomst krijgt iedereen een medaille en een T-shirt met ons logo. Gedurende de speciale edities 14-18 zal er geen prijzengeld noch naturaprijs gegeven worden.
Le départ est donné à Diksmuide
Vanwege de gemeenten werd een tijdslimiet opgelegd: 5u15. Wie trager loopt en toch wil aankomen, moet zijn borstnummer afgeven en loopt op eigen risico.

We dringen aan om u zoveel als mogelijk vooraf in te schrijven, zodat op zondag 10 september alles vlot kan verlopen.
Niemand vindt het prettig om lang aan te schuiven aan inschrijvingstafels en voor ons is het beter om vooraf een juiste schatting van het aantal deelnemers te kunnen maken. Zo kunnen wij voldoende medailles en T-shirts aankopen om niemand in de kou te laten staan.......Indien limiet van 750 lopers bereikt zal vervroegd afgesloten worden!
Alle informatie over de inschrijvingen op de pagina "inschrijven"

je wilt de marathon in 4 uur lopen? Dit jaar hebben we een pacingteam voor 3u-3u15-3u30-3u45-4u00-4u15 en 4u30 zie hierboven bij "pacingteam"
Voor het vestigen van een nieuw wedstrijdrecord wordt €100 extra uitbetaald (H: Wim Mory 2u24'52" ; D: Hana Vandenbussche 2u47'42").

Zin om promotie te maken voor de iffmarathon? mail de website en info naar je club of loopvrienden.
Voor alle verdere informatie kan je me bellen op 0032 (0)51/503.129 (André) en liefst mailen via amos@marathons.be
De organisatie dankt de stadsbesturen, de sportdiensten en de atletiekclub MACW voor hun logistieke medewerking en inzet.