Abonneren op feed Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Bijgewerkt: 42 min 21 sec geleden

Atlete Hanne Maudens verliest elitestatuut na overstap naar 800 meter

december 1, 2020 - 12:00pm

Hanne Maudens is niet langer elite-atleet bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL) als gevolg van haar overstap van de zevenkamp naar de 800 meter. Dat blijkt uit de elitelijst voor 2021 die de VAL dinsdag op haar website heeft geplaatst.

Categorieën: Atletieknieuws

Pyotr Ivanov is nieuwe voorzitter Russische atletiekfederatie

november 30, 2020 - 7:27pm

De Russische atletiekfederatie (RusAF) heeft maandag Pyotr Ivanov tot nieuwe voorzitter verkozen. De 50-jarige Ivanov, directeur van het hogesnelheidsnetwerk JSC High Speed Rail Lines en sinds 2016 voorzitter van de Russische triatlonfederatie, is de opvolger van Yevgeny Yurchenko. Die diende in juli al na enkele maanden zijn ontslag in. Sindsdien was Alexei Plotnikov voorzitter ad interim.

Categorieën: Atletieknieuws

Tortelduifjes Nafi Thiam en Niels Pittomvils doen gek op Instagram

november 30, 2020 - 6:53pm

Het Belgische meerkampkoppel Nafi Thiam en Niels Pittomvils genieten duidelijk van elkaar. Thiam postte een reeks gekke foto’s van haar en Pittomvils op Instagram. Aan de reacties is te zien dat beiden nog steeds gek zijn op elkaar.

Categorieën: Atletieknieuws

9.000 lopers op marathon van Shanghai: allemaal vooraf negatief getest, sommigen de hele wedstrijd met mondmasker

november 29, 2020 - 9:55am

Ongeveer 9.000 lopers hebben zondag deelgenomen aan de internationale marathon van Shanghai. Dat berichten verschillende Chinese media.

Categorieën: Atletieknieuws

Meeting in Tokio opent internationaal atletiekseizoen in olympisch jaar 2021

november 27, 2020 - 1:15pm

De meeting van Tokio, die in het nieuwe olympische stadion in de Japanse hoofdstad op de planning staat, opent op 9 mei volgend jaar het internationale atletiekseizoen. Dat heeft World Athletics vrijdag gemeld.

Categorieën: Atletieknieuws

Amerikaanse sprintbom Christian Coleman tekent beroep aan tegen dopingschorsing

november 27, 2020 - 1:13pm

De Amerikaanse sprinter Christian Coleman heeft zoals aangekondigd bij het Internationaal Sporttribunaal TAS beroep aangetekend tegen zijn schorsing van twee jaar die hij van de Athletics Integrity Unit (AIU) kreeg opgelegd omdat hij vorig jaar drie dopingcontroles had gemist. Dat heeft het TAS vrijdag gemeld.

Categorieën: Atletieknieuws

Pech voor Thomas Van der Plaetsen richting Tokio: geen tienkamp op Réunion door kniepijn

november 26, 2020 - 5:03pm

Thomas Van der Plaetsen heeft zich moeten afmelden voor de tienkamp op het eiland Réunion op 18 en 19 december. Hij wilde er zijn ticket voor Tokio veiligstellen, maar een knieblessure gooit roet in het eten.

Categorieën: Atletieknieuws

Soufiane Bouchikhi stapt over naar marathon en wil meteen olympisch ticket afdwingen: “Ik heb een tijd in mijn hoofd”

november 26, 2020 - 12:52pm

Langeafstandsloper Soufiane Bouchikhi stapt over naar de marathon en wil op 6 december in Valencia meteen zijn olympisch ticket afdwingen. Dat vertelde de 30-jarige Antwerpenaar donderdag aan Belga.

Categorieën: Atletieknieuws

Kalender Diamond League bekendgemaakt: Memorial op vrijdag 3 september

november 24, 2020 - 11:52am

De Diamond League heeft een voorlopige kalender voor 2021 bekendgemaakt. Er staan tussen mei en september veertien wedstrijden op het menu. De Memorial Van Damme moet plaatsvinden op 3 september 2021 en is de laatste manche voor de finale, die op 8 en 9 september in Zürich geprogrammeerd staat.

Categorieën: Atletieknieuws

Na de ‘Everesting’ van de Sigarenberg zet Seppe Odeyn kanontijd neer op looptocht van 151km: “Al die kasseien, verschrikkelijk”

november 22, 2020 - 2:27pm

Voormalig wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn kan omwille van de tweede lockdown nergens deelnemen aan sportwedstrijden en dus zocht en vond hij zelf een bijzondere uitdaging: Odeyn liep de Fastest Known Time op de GR Streek Hageland, een looptocht van 151 kilometer.

Categorieën: Atletieknieuws

Geen triatlons of duatlons door corona en dus waagt Seppe Odeyn zich aan extreme looptocht

november 20, 2020 - 6:22pm

Seppe Odeyn, voormalig wereldkampioen duatlon en één van de strafste atleten van het land, zag door corona zowat al zijn wedstrijden afgelast in 2020. In de plaats kwamen een heleboel extreme uitdagingen. Zaterdag is het opnieuw zo ver: dan probeert hij de snelste tijd neer te zetten op de GR Streek Hageland, een looptocht van 151 kilometer.

Categorieën: Atletieknieuws

Veel triomf, nog meer tragedie: Caster Semenya zet haar (juridische) strijd tegen strenge testosterondrempel verder

november 18, 2020 - 8:19pm

Caster Semenya zet haar strijd verder. De dubbele olympische kampioene op de 800 meter trekt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, waar ze een ultieme poging wil wagen om een omstreden reglement te kelderen dat haar en andere atletes dwingt om via medische weg de hoeveelheid testosteron in hun lichaam te beperken. Het tragische verhaal van een atletisch fenomeen.

Categorieën: Atletieknieuws

Caster Semenya geeft de strijd niet op en trekt naar Europees Hof om testosteronregel aan te vechten

november 17, 2020 - 3:19pm

Caster Semenya, de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter uit Zuid-Afrika, stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om de omstreden testosteronregel in de atletiek aan te vechten. Het is haar volgende juridische stap om de in haar ogen mensonterende regel ongedaan te krijgen.

Categorieën: Atletieknieuws

Jonathan Borlée is voor de tweede keer vader geworden

november 17, 2020 - 2:39pm

Jonathan Borlée is voor de tweede maal vader geworden. Na dochtertje Ambre in de zomer van 2017 komt er nu een zoon bij. Zijn naam werd nog niet bekendgemaakt door de sprinter en zijn partner Mathilde Poncelet. De 32-jarige Borlée deelde het gelukkige nieuws op Instagram. “De tweede man in huis is aangekomen”, schreef hij bij een foto van de baby.

Categorieën: Atletieknieuws

Athletics Integrity Unit trekt naar het TAS om vrijspraak Salwa Eid Naser aan te vechten

november 12, 2020 - 9:42pm

De Athletics Integrity Unit (AIU) gaat bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in beroep tegen de vrijspraak van Salwa Eid Naser. De Bahreinse wereldkampioene op de 400 meter miste drie dopingcontroles en zondigde nog een vierde keer tegen de whereabout-regels, maar World Athletics liet haar vrijuit gaan.

Categorieën: Atletieknieuws

Istanboel mag EK atletiek in zaal in 2023 organiseren

november 11, 2020 - 1:44pm

European Athletics heeft het EK atletiek in zaal van 2023 toegewezen aan het Turkse Istanboel. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Categorieën: Atletieknieuws

Rome haalt het van Poolse Katowice als gaststad voor EK atletiek 2024

november 10, 2020 - 6:47pm

Het EK atletiek vindt in 2024 in de Italiaanse hoofdstad Rome plaats. Dat maakte European Athletics dinsdagavond bekend. De andere kandidaat-gaststad was het Poolse Katowice.

Categorieën: Atletieknieuws

Derde plaats voor Nina Lauwaert in halve marathon van Dresden

november 8, 2020 - 4:32pm

Nina Lauwaert is zondag als derde gefinisht in de halve marathon van het Duitse Dresden. Ze klokte 1u12:08, een half minuutje boven haar persoonlijk record, dat 1u11:33 bedraagt.

Categorieën: Atletieknieuws

World Athletics onthult tien genomineerden die in voetsporen van Nafi Thiam kunnen treden als Atlete van het Jaar

november 3, 2020 - 11:54am

Wereldatletiekbond World Athletics heeft dinsdag de tien genomineerden bekendgemaakt voor de trofee van Atlete van het Jaar 2020. De awards zullen op zaterdag 5 december virtueel worden uitgereikt.

Categorieën: Atletieknieuws

World Athletics maakt genomineerden voor mannelijke Atleet van het Jaar bekend

november 2, 2020 - 12:17pm

World Athletics heeft maandag de tien genomineerden bekendgemaakt voor de trofee van Atleet van het Jaar in 2020. De genomineerden werden gekozen door een internationaal panel van atletiekexperts. Dinsdag worden de vrouwelijke genomineerden bekendgemaakt. De awards zullen op zaterdag 5 december virtueel worden uitgereikt.

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx