Abonneren op feed Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Bijgewerkt: 5 min 13 sec geleden

Koen Naert geeft Gouden Spike meteen kleur en wint halve marathon in Brugge

2 uur 3 sec geleden

Europees marathonkampioen Koen Naert heeft zondag de halve marathon van Brugge gewonnen in 1u05:21. Zaterdag werd hij nog bekroond met de Gouden Spike. Willem Van Schuerbeeck, die net als Naert de olympische marathon liep in Rio in 2016, won in Brugge de volledige afstand in 2u22:55.

Categorieën: Atletieknieuws

Van gouden marathon naar Gouden Spike: Koen Naert in vijf stappen

oktober 20, 2018 - 5:25pm

Waarom is hij gestopt met Strava? Waarom schrijft zijn vrouw geheime boodschappen op zijn drinkbussen? Waarom is hij “niet zot” en neemt hij volgend jaar niet deel aan het WK atletiek? Koen Naert (29) in vijf stappen, dik twee maanden na zijn Europese marathontitel plots een BV én vandaag winnaar van zijn eerste Gouden Spike, die de beste atleet van het afgelopen jaar bekroont.

Categorieën: Atletieknieuws

Eerste Gouden Spike voor Koen Naert, en zesde op rij voor Thiam

oktober 20, 2018 - 5:25pm

De marathonloper Koen Naert heeft zijn eerste Gouden Spike beet. Voor het eerst in bijna vijftig jaar behaalde een Belg een Europese titel op de mythische afstand. Met overmacht van de stemmen won hij de verkiezing tot beste atleet van het Jaar.

Categorieën: Atletieknieuws

Onze sportkluns daagde topatleet Koen Naert uit: “Dat doe ik NOOIT meer”

oktober 20, 2018 - 10:00am

Dat Europees kampioen marathonlopen Koen Naert sportief is, moeten we u niet meer vertellen. Onze journaliste Tisia Cannaert daarentegen is dat helemaal niet. Onder het motto ‘Sportkluns vs. Topatleet’ gingen ze een eindje tegen elkaar lopen. En daar kwam die laatste niet zo goed van af.

Categorieën: Atletieknieuws

Nog niet uitgebold: Usain Bolt krijgt een speciale status in FIFA 2019

oktober 18, 2018 - 3:00am

Hij raakt maar niet uitgebold: Usain Bolt (32). De snelste man ter wereld wil profvoetballer worden en zal zelfs als voetballer opduiken in FIFA 19, de immens populaire voetbalgame. In de gamewereld vraagt men zich niet zozeer af voor welke ploeg de topsprinter in het spel zal uitkomen, maar wel wat zijn ratings qua snelheid zullen zijn. Met zijn sprint moet hij toppers als Cristiano Ronaldo kunnen afmaken, toch?

Categorieën: Atletieknieuws

Nafi Thiam bij finalistes Europees Atlete van het Jaar, Jonathan Sacoor op shortlist Rising Star

oktober 17, 2018 - 12:28am

Nafissatou Thiam is bij de drie finalistes die kans maken om Europees Atlete van het Jaar te worden. Dat maakte de Europese Atletiekfederatie dinsdag bekend. De 24-jarige Naamse heeft nog de concurrentie van de Britse sprintster Dina Asher-Smith en de Griekse polsstokspringster Ekaterini Stefanidi, die zichzelf kan opvolgen.

Categorieën: Atletieknieuws

Het vergeten drama achter een van de meest iconische sportfoto’s: het “blanke gastje” dat genegeerd werd door een voltallige natie

oktober 16, 2018 - 2:56pm

Op 16 oktober 1968 steken twee zwarte olympische medaillewinnaars tijdens het Amerikaanse volkslied hun gebalde vuist in de lucht op het podium. Uit protest tegen de onderdrukking van zwarten in de VS en vóór ‘Black Power’. Meteen is een van de meest iconische foto’s ooit geboren. Maar wat weinigen weten, is dat ook de derde (blanke) man van de ceremonie zijn aandeel had in het protest.

Categorieën: Atletieknieuws

Nina Lauwaert wordt Belgisch kampioene marathon en vijfde Belgische aller tijden

oktober 14, 2018 - 1:17pm

Nina Lauwaert heeft zich zondag in het Nederlandse Eindhoven tot Belgisch kampioene op de marathon gekroond, en dat in een dijk van een tijd. Ze finishte in 2u30:22, en wordt zo nummer vijf op de Belgische ranking aller tijden. Op de Europese jaarlijst prijkt Lauwaert nu knap op de veertiende plaats. Het is van in 2005 met Marleen Renders geleden dat een landgenote nog zo hard liep.

Categorieën: Atletieknieuws

Ex-topspurter Usain Bolt maakt indruk als voetballer: Jamaicaan scoort twee goals bij eerste basisplek (En het is niet na een spurt)

oktober 12, 2018 - 2:32pm

Usain Bolt kan het ook als voetballer. De voormalige Jamaicaanse spurtbom scoorde bij zijn eerste basisplek bij de Central Coast Mariners meteen twee keer. Niet na een fameuze spurt, maar wel met een harde knal en een simpele binnentikker.

Categorieën: Atletieknieuws

Europees kampioen Koen Naert zet 2019 in functie van Spelen in Tokio

oktober 9, 2018 - 3:55pm

2019 wordt voor Europees kampioen marathonlopen Koen Naert een voorbereidingsjaar op de Olympische Spelen in Tokio. Dat heeft hij dinsdag in Brugge gezegd in het kader van de Great Bruges Marathon waar hij de halve afstand zal lopen.

Categorieën: Atletieknieuws

Twee jonge deelnemers halve marathon Cardiff sterven aan finish

oktober 8, 2018 - 4:51am

Twee deelnemers aan de halve marathon van Cardiff (Wales) zijn zondag onwel geworden aan de eindstreep en later overleden. Ze kregen een hartstilstand, zo meldt de organisatie.

Categorieën: Atletieknieuws

Mo Farah wint marathon van Chicago in nieuwe Europese recordtijd

oktober 7, 2018 - 5:24pm

De Brit Mo Farah kwam zondag als eerste over de streep in de marathon van Chicago. Hij liep de 42,195 km in 2u05:11. De voormalige koning van de piste op de 5.000 en 10.000 meter zette zo een nieuwe Europese recordtijd neer op de marathon. Dat vorige record stond sinds december vorig jaar op naam van de Noor Sondre Nordstad Moen, die de Fukuoka Marathon in Japan uitliep in 2u05:48.

Categorieën: Atletieknieuws

Belgische atlete Svetlana Bolshakova: “Hoe ze in Rusland een blessure verhelpen? Door urine te drinken”

oktober 6, 2018 - 11:55pm

Elke week vuurt Dave Peters ongewone vragen af op een speler. Vandaag:

Svetlana Bolshakova, de Belgische atlete met Russische roots.

Categorieën: Atletieknieuws

Europees kampioen Koen Naert start in halve marathon van Brugge

oktober 5, 2018 - 4:44pm

Koen Naert, die zich in augustus in Berlijn tot Europees kampioen op de marathon kroonde, loopt op zondag 21 oktober de halve marathon ter gelegenheid van de Generali Great Bruges Marathon. Dat maakte organisator Golazo vrijdag bekend in een persbericht.

Categorieën: Atletieknieuws

Axelle Dauwens keert terug uit Denemarken en gaat weer bij oude coach trainen

oktober 5, 2018 - 2:09pm

Atlete Axelle Dauwens, specialiste van de 400 meter horden, keert terug naar België. Na twee jaar trainen onder de gerenommeerde Deense coach Mikkel Larsen, gaat ze opnieuw samenwerken met haar ex-coach Philip Gilson. Dat bevestigde ze vrijdag aan Belga. Gilson is ook de trainer van onder meer Eline Berings.

Categorieën: Atletieknieuws

Hoe Belgische ex-atlete nieuwe wending geeft aan grootste dopingzaak ooit

oktober 3, 2018 - 3:00am

Zoals een cold case met verrassend nieuw bewijsmateriaal: de meest notoire dopingzaak ooit, die van de Canadese sprintbom Ben Johnson, krijgt een nieuwe wending. En ook met een beetje dank aan de Belgische ex-marathontopper Ria Van Landeghem.

Categorieën: Atletieknieuws

Hoe één “keiharde scheet” voor Belgische sportgeschiedenis zorgde

oktober 2, 2018 - 11:06am

Het nieuwe, negende seizoen van Belga Sport waarin heldenverhalen uit de Belgische sportgeschiedenis worden belicht begon gisteren op Canvas met “de 4 x 100, de lange weg naar goud” over onze nationale estafetteploeg tussen 2000 en 2008. En daaruit bleek dat één “keiharde scheet” van cruciaal belang was.

Categorieën: Atletieknieuws

2018 is een fantastisch sportjaar… en het is nog niet voorbij: wat de Belgen dit jaar allemaal aan medailles wonnen

oktober 1, 2018 - 1:52pm

Het WK wielrennen was, alvast bij de jeugd, de voorbije week een nooit eerder gezien succes en ook de Cats scheven vaderlandse geschiedenis met hun vierde plaats op het WK basketbal. 2018 groeit meer en meer uit tot een wonderbaarlijk sportjaar voor al wat Belgisch is. Ziehier een poging tot oplijsten met het risico ergens een medaille te vergeten. En wat mogen we dit jaar nog verwachten.

Categorieën: Atletieknieuws

Thiam genomineerd voor titel van Europees Atlete van het Jaar

september 22, 2018 - 8:23pm

Nafissatou Thiam is één van de tien genomineerden voor de titel “Europees atlete van het jaar”. Dat maakte de Europese atletiekbond EAA zaterdag bekend.

Categorieën: Atletieknieuws

Belgian Tornado Jonathan Sacoor maakt kans op trofee voor Rising Star in Europese atletiek

september 22, 2018 - 8:38am

Jonathan Sacoor is een van de tien finalisten voor de trofee voor de Rising Star van de Europese atletiek, zo maakte de Europese Atletiekfederatie vrijdagavond bekend.

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx