Abonneren op feed Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Bijgewerkt: 39 min 37 sec geleden

Nafissatou Thiam verdedigt olympische zevenkamptitel in Tokio op 5 en 6 augustus

april 16, 2019 - 10:56am

De Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft dinsdag het wedstrijdschema voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 bekendgemaakt. De wedstrijden vinden van vrijdag 31 juli tot zondag 9 augustus plaats in het nieuwe olympische stadion van de Japanse hoofdstad.

Categorieën: Atletieknieuws

Keniaan Cherono wint 123e marathon van Boston

april 15, 2019 - 7:07pm

De Keniaan Lawrence Cherono heeft maandag de 123e editie van de marathon van Boston op zijn naam geschreven.

Categorieën: Atletieknieuws

Ethiopiërs Abrha Milaw en Gelete Burka winnen marathon van Parijs

april 14, 2019 - 1:07pm

De Ethiopiërs hebben zondag de 43e marathon van Parijs gedomineerd. Bij de mannen ging de zege naar Abrha Milaw in 2u07:05. Zijn landgenote Gelete Burka was de beste vrouw in 2u22:48.

Categorieën: Atletieknieuws

Vier broers Borlée sluiten hun eerste collectieve 4x400m al winnend af

april 14, 2019 - 11:37am

De vier broers Dylan, Rayane, Kevin en Jonathan Borlée - in die volgorde - hebben in de nacht van zaterdag op zondag de 4x400 meter op de Triton Invitational in San Diego gewonnen. Ze haalden het makkelijk in 3:07.41. Het was de eerste keer dat de vier broers samen een aflossing afwerkten.

Categorieën: Atletieknieuws

Vier broers Borlée lopen zaterdag in San Diego voor het eerst samen de 4x400 meter

april 13, 2019 - 1:09pm

De broers Borlée trappen zaterdag in het Amerikaanse San Diego hun zomerseizoen af. Voor vader en coach Jacques Borlée het uitgelezen moment om voor het eerst zijn vier zoons Kevin, Jonathan, Dylan en Rayane Borlée samen aan de start van een 4x400 meter te brengen.

Categorieën: Atletieknieuws

De geluksbrengers van Europees marathonkampioen Koen Naert: de “geheime boodschappen” van zijn vrouw op zijn drinkbussen

april 8, 2019 - 6:10pm

Koen Naert kan razendsnel lopen, getuige zijn zevende plaats op de marathon van Rotterdam met een vet persoonlijk record (2u07.39) en een olympisch ticket. Maar de marathon is niet enkel 42,2 kilometer vlammen, het is ook door een mentale muur gaan. Dan helpen alle beetjes. Gelukkig heeft Naert om de 5 kilometer een ‘geluksbrenger’: de geheime boodschappen van zijn vrouw, Elise.

Categorieën: Atletieknieuws

Marathon Rotterdam: Europees kampioen Koen Naert loopt persoonlijk record en mag naar Tokio 2020

april 7, 2019 - 12:05pm

Op zijn eerste marathon sinds hij vorig jaar tot Europees kampioen kroonde, op de prestigieuze marathon van Rotterdam, heeft Koen Naert meer dan bevestigd. Hij verbeterde zijn persoonlijk record, met een schitterende in 2u07.39. Ter vergelijking: toen hij in Berlijn Europees kampioen werd, liep hij 2u09.51. Zijn chrono is gelijk goed (de limiet bedroeg 2u11.30) voor een olympisch ticket voor Tokio 2020. Naert kwam in Rotterdam erg dicht bij het meer dan twintig jaar oude Belgisch record van Vincent Rousseau (2u07.20).

Categorieën: Atletieknieuws

Wat als… Usain Bolt een wedstrijdje loopt tegen een taxi-motor?

april 4, 2019 - 12:27pm

Meervoudig wereld en Olympisch kampioen Usain Bolt heeft dinsdag de show gestolen in Peru. De voormalige sprinter liep een wedstrijdje tegen een taxi-motor terwijl honderden fans stonden te kijken. Maar wie wint de race uiteindelijk?

Categorieën: Atletieknieuws

JACOBS & VERMEIREN. Grote kuis in de sport: een zeer nobel streven, maar dan wel élke sport gelijk voor de wet

april 4, 2019 - 11:30am

Samen volgen Hans Jacobs en Marc Vermeiren al meer dan vijftig jaar de topsport. Elke week bespreken zij wat hen in die wondere wereld verbaast, ontroert, verblijdt, opvalt, kwelt of ergert.

Categorieën: Atletieknieuws

Jonathan Sacoor opent seizoen met beste Europese jaarprestatie op 400 meter

maart 29, 2019 - 9:59pm

Jonathan Sacoor heeft vrijdag zijn zomerseizoen geopend met een 200 meter en een 400 meter op de Florida Relays in de Verenigde Staten. Op de 200 meter dook hij met 21.13 onder zijn persoonlijk record, maar er stond te veel rugwind. Op de 400 meter klokte Sacoor een beste Europese jaarprestatie van 46.74 - voor wat het waard is in maart - maar bleef hij ver boven de limiet voor het WK in Qatar.

Categorieën: Atletieknieuws

Het Amerikaanse stageverslag van Koen Naert: 880 kilometer op Route 66 (op loopschoenen)

maart 26, 2019 - 1:02pm

Wat de Teide op Tenerife of de Spaanse Sierra Nevada voor wielrenners is, is het Amerikaanse Flagstaff voor langeafstandslopers. In het ­marathonwalhalla in Arizona, meer dan 2.000 meter hoog, beulde Europees kam­pioen Koen Naert zich haast vier weken lang af. Op het plaatsje aan de legendarische Route 66 liep hij zijn roadtrip, met bijna negenhonderd kilometer op de teller. “En ik heb alles alleen gelopen, en zonder muziek.” Doel: op 7 april sneller lopen dan hij ooit deed in de marathon van Rotterdam. Het Amerikaanse stageverslag van Koen Naert.

Categorieën: Atletieknieuws

Nafi Thiam schrapt Hypomeeting in Oostenrijk en werkt eerste meerkamp van seizoen af in Talence

maart 26, 2019 - 9:48am

Nafi Thiam neemt op 22 en 23 juni deel aan de Décastarmeeting in het Franse Talence. Voor de olympische kampioene wordt het haar eerste meerkamp van het seizoen.

Categorieën: Atletieknieuws

Franse gerecht ondervraagt voorzitter voetbalclub PSG in corruptieonderzoek in verband met… WK atletiek

maart 23, 2019 - 12:32pm

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is in de Franse hoofdstad Parijs ondervraagd in een onderzoek naar mogelijke corruptie bij de kandidatuur van Doha voor het WK atletiek, zo vernam het Franse nieuwsagentschap AFP uit goede bron.

Categorieën: Atletieknieuws

Moet Caster Semenya hormonen slikken of niet? Man of vrouw? Hoogste sportrechtbank raakt er niet uit en stelt de zaak een maand uit

maart 21, 2019 - 5:42pm

De hoogste sportrechtbank TAS heeft de beslissing in de zaak-Caster Semenya een maand uitgesteld. Een absolute wereldtopper op de middenlange afstand, olympische medailles en eremetaal op wereldkampioenschappen bij de vleet… Alleen: ze ziet eruit als een halve man.

Categorieën: Atletieknieuws

Memorialbaas Van Branteghem mee voorop in hommeles bij Vlaamse aletiekbond

maart 21, 2019 - 12:11pm

Het zat er de voorbije weken niet alleen op tussen Jacques Borlée, enkele Waalse topatleten onder wie Nafi Thiam en de Borlées, en de Waalse atletiekfederatie. Nadat het langs Franstalige kant eind vorige week tot een verzoening kwam, uitten enkele Vlaamse coaches hun ongenoegen in een open brief. Want er heerst ook al langer onvrede over de samenwerking tussen atleten, coaches en bobo’s van de Vlaamse atletiekliga.

Categorieën: Atletieknieuws

JACOBS & VERMEIREN. Flips en headspins op de Olympische Spelen? Gimme a break

maart 21, 2019 - 2:00am

Samen volgen Hans Jacobs en Marc Vermeiren al meer dan vijftig jaar de topsport. Elke week bespreken zij wat hen in die wondere wereld verbaast, ontroert, verblijdt, opvalt, kwelt of ergert.

Categorieën: Atletieknieuws

Franstalige atletiekbond start intern onderzoek na Thiam-incident op EK in Berlijn

maart 19, 2019 - 9:09pm

De Franstalige atletiekbond (LBFA) start een intern onafhankelijk onderzoek naar het incident met Nafissatou Thiam op het EK atletiek afgelopen zomer in Berlijn. Dat liet de federatie dinsdag weten. Als gevolg van de zaak-Thiam is ook de algemene vergadering, voorzien voor aanstaande zaterdag, uitgesteld.

Categorieën: Atletieknieuws

COMMENTAAR. Van “vijanden” naar “partners in crime”: gouden sportgeneratie verdient Golden Generation Arena

maart 19, 2019 - 7:24pm

De Golden Generation Arena. Eerlijk? De naam klinkt een beetje cheesy. Maar het belangrijkste: eindelijk is de redelijkheid terug en kan er in een deftige verstandhouding worden gebouwd aan een Belgische sporttempel.

Categorieën: Atletieknieuws

Zijn plannen voor nieuw voetbalstadion in Brussel definitief opgeborgen? Koning Boudewijnstadion krijgt make-over

maart 19, 2019 - 2:00am

De plannen om in Brussel een nieuw voetbalstadion te bouwen, zijn opgeborgen. Definitief, zo lijkt het wel. Vandaag presenteren de voetbalbond en het sportevenementenbedrijf Golazo hun plannen om het Koning Boudewijnstadion in een nieuw, moderner kleedje te steken.

Categorieën: Atletieknieuws

“Onrechtmatig” en “onrechtvaardig”: Kenianen zijn boos omdat Diamond League 5.000 meter schrapt

maart 15, 2019 - 9:18pm

Verschillende leden van de Keniaanse Atetiekfederatie hebben de beslissing van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) om de 5.000 meter vanaf 2020 te schrappen uit de Diamond League veroordeeld. Ze noemen de beslissing “onrechtmatig” en “onrechtvaardig”.

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx