Abonneren op feed Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Bijgewerkt: 25 min 22 sec geleden

Fotofinish beslist over winst en verliest op 100 meter tijdens Diamond League in Birmingham

augustus 19, 2019 - 10:55am

Op de 100 meter bij de mannen bij de Diamond League atletiekmeeting in Birmingham haalde de Jamaicaan Yohan Blake het in 10.07, nadat een fotofinish hem het voordeel gaf tegenover de Brit Adam Gemili, die ook 10.07 liet optekenen.

Categorieën: Atletieknieuws

Nafi Thiam verbetert twee keer eigen Belgisch record verspringen en vliegt naar 6m86

augustus 18, 2019 - 3:49pm

Nafi Thiam heeft zondag bij de Diamond League atletiekmeeting in Birmingham haar eigen Belgisch record verspringen twee keer scherper gesteld. Ze vloog bij haar tweede van zes pogingen naar 6m74, zeven centimeter verder dan haar vorige recordsprong in Talence in juni, en deed bij haar derde beurt zowaar nog beter met 6m86.

Categorieën: Atletieknieuws

Broers Ingebrigtsen willen Kipchoge helpen om marathon onder 2u te lopen

augustus 13, 2019 - 4:59pm

De drie Noorse broers Henrik, Filip en Jakob Ingebrigtsen zullen op 12 oktober in Wenen hazen zijn van Eliud Kipchoge. De 34-jarige Keniaan onderneemt daar een tweede poging om een marathon in minder dan twee uur te lopen.

Categorieën: Atletieknieuws

Opgepakte Nederlandse topatleet verkocht drugs vanuit zijn tent op Hongaars muziekfestival

augustus 12, 2019 - 2:25pm

Op het bekende Hongaarse muziekfestival Sziget zijn vorige week twee Nederlanders opgepakt voor drugshandel. Een van hen is een topsprinter die in 2017 nog deel uitmaakte van het Nederlandse estafetteteam. De 21-jarige Roelf B. had naar verluidt een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en een lading marihuana bij zich toen hij betrapt werd.

Categorieën: Atletieknieuws

EK atletiek voor landenteams: België pakt onverhoopte zesde plaats en blijft in de First League

augustus 11, 2019 - 5:16pm

België heeft zich zondag op het EK atletiek voor landenteams in het Noorse Sandnes verzekerd van het behoud in de First League, het tweede Europese niveau. De Belgische ploeg kwam na een succesvolle slotdag uit op de zesde plaats, terwijl top zeven volstond voor het behoud.

Categorieën: Atletieknieuws

Hanne Claes sloopt in Brussel limiet op 400 meter horden en mag naar WK

augustus 10, 2019 - 5:48pm

Hanne Claes heeft zich zaterdag op een atletiekmeeting in het Koning Boudewijnstadion in Brussel geplaatst voor het WK in Doha. Ze won de 400 meter horden in 55.92, terwijl de limiet 56.00 bedraagt.

Categorieën: Atletieknieuws

EK atletiek voor landenteams: België laatste na eerste dag, maar wel met negen van zijn tien spurters in finale

augustus 9, 2019 - 8:26pm

België staat elfde en laatste na de eerste dag van het EK atletiek voor landenteams in de First League, het tweede Europese niveau, in het Noorse Sandnes. De tussenstand geeft wel een vertekend beeld, want negen van de tien Belgische spurters plaatsten zich voor de finale en dus komen er zaterdag en zondag nog heel wat punten bij.

Categorieën: Atletieknieuws

Olympisch kampioene Sally Pearson zet punt achter carrière

augustus 6, 2019 - 9:29am

De Australische Sally Pearson, in 2012 olympisch kampioene op de 100 meter horden, geraakt niet meer voldoende hersteld van haar blessures en zet daarom op 32-jarige leeftijd een punt achter haar carrière. Dat heeft ze zelf bekend gemaakt.

Categorieën: Atletieknieuws

Koen Naert is heer en meester in Belgisch kampioenschap 10 km op de weg

augustus 3, 2019 - 8:10pm

Koen Naert heeft zich zaterdag in Lokeren tot Belgisch kampioen 10 kilometer op de weg gekroond. De Europese kampioen marathon stak er met kop en schouders bovenuit.

Categorieën: Atletieknieuws

Openingsmanche van de CrossCup verhuist van Gent naar Berlare

juli 31, 2019 - 7:42pm

De traditionele opener van het Belgische veldloopseizoen, de CrossCup Relays, verhuist van de Blaarmeersen in Gent naar het Donkmeer in Berlare. Dat maakte de gemeente Berlare bekend in een persbericht en werd woensdag ook bevestigd door organisator Jos Van Roy.

Categorieën: Atletieknieuws

Caster Semenya mag titel op WK atletiek niet verdedigen van rechter

juli 30, 2019 - 9:21pm

Het Zwitsers hooggerechtshof heeft zijn beslissing om de testorenregels van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) op te schorten, weer ingetrokken. Dat lieten de advocaten van Caster Semenya dinsdag weten. De Zuid-Afrikaanse titelverdedigster op de 800 meter moet zo een streep trekken door het WK atletiek in Doha.

Categorieën: Atletieknieuws

Nafi Thiam neemt het in Birmingham op tegen grote rivale

juli 30, 2019 - 3:26pm

Nafissatou Thiam treedt op 18 augustus tijdens de elfde manche van de Diamond League in het Engelse Birmingham aan in het verspringen. Ze krijgt er concurrentie van onder meer Katerina Johnson-Thompson. De twee zijn ook de topfavorieten voor de wereldtitel in de zevenkamp op het WK atletiek begin oktober in Doha.

Categorieën: Atletieknieuws

Europees kampioen Koen Naert komt naar België en start dit weekend op het Belgisch kampioenschap 10km

juli 30, 2019 - 12:25pm

Europees marathonkampioen Koen Naert gaat zaterdag van start bij het BK 10 kilometer op de weg in Lokeren, zo liet de organisatie weten in een persbericht. Voor Naert wordt het een van zijn zeldzame competities op Belgische bodem in 2019.

Categorieën: Atletieknieuws

Amerikaanse Dalilah Muhammad breekt zestien jaar oude wereldrecord op 400m horden

juli 29, 2019 - 3:05pm

De Amerikaanse olympische kampioene Dalilah Muhammad heeft zondag op de Amerikaanse kampioenschappen in Des Moines (Iowa) het wereldrecord op de 400 meter horden bij de vrouwen aangescherpt.

Categorieën: Atletieknieuws

Claire Orcel springt WK-limiet op Franse kampioenschappen

juli 28, 2019 - 6:26pm

Hoogspringster Claire Orcel heeft zich zondag geplaatst voor het WK atletiek in Doha (28 september-6 oktober). Orcel sprong de WK-limiet van 1m94 op de Franse kampioenschappen in Saint-Etienne. Ze verbeterde daarmee haar persoonlijk record van 1m91, dat ze vorige week op de KBC Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder neerzette. Orcel won de hoogspringcompetitie in Saint-Etienne ook.

Categorieën: Atletieknieuws

Nederlandse atlete in Duitse cel nadat 50 kilo drugs in haar auto werd gevonden

juli 24, 2019 - 6:45pm

Een Nederlandse vrouw (26) zit vast in Duitsland. Ze is aangehouden met 50 kilo drugs in haar auto. Dat meldt het Duitse Openbaar Ministerie. Volgens het Algemeen Dagblad en De Telegraaf gaat het om atlete Madiea G. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt niets over de zaak te kunnen melden.

Categorieën: Atletieknieuws

Tienkamper Jente Hauttekeete pakt zilver op Europees Jeugd Olympisch Festival

juli 23, 2019 - 7:22pm

Jente Hauttekeete heeft dinsdag een zilveren medaille veroverd op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. De zeventienjarige Gentenaar deed dat in de tienkamp. Hij eindigde op een totaal van 7540 punten en verbeterde drie persoonlijke records, in het kogelstoten (15m38), het hoogspringen (2m00) en de 400m (50.51).

Categorieën: Atletieknieuws

Al 77 topatleten zeker van plaats op de AG Memorial Van Damme

juli 23, 2019 - 4:42pm

Na de IAAF Diamond League meeting in Londen van afgelopen weekend en met nog maar 2 meetings te gaan, hebben al 77 atleten zich verzekerd van een finaleplaats op de AG Memorial Van Damme. Voor drie van de 16 disciplines zijn alle finaleplaatsen ingevuld.

Categorieën: Atletieknieuws

Vorm van haar leven of wonderschoenen? Sifan Hassan doet atletiekwereld fronsen

juli 22, 2019 - 11:56am

De in Ethiopië geboren Nederlandse Sifan Hassan is in de vorm van haar leven. Vorige week verbrak de atlete het wereldrecord op de Engelse mijl (ruim 1.600 meter) om enkele dagen later haar persoonlijk record en Europees record aan te scherpen op de vijf kilometer. Alweer haar vijfde record dat ze verbreekt in amper drie maanden tijd. Volgens ingewijden zou dat wellicht aan haar schoeisel kunnen liggen.

Categorieën: Atletieknieuws

Geen WK-minima voor Belgische atleten op KBC Nacht van de Atletiek: “Jammer dat er net te veel wind stond”

juli 21, 2019 - 12:20am

Geen van de Belgische atleten is er zaterdag op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder in geslaagd een ticket voor het WK in Doha (27/09-06/10) te bemachtigen. Op de 100 meter horden bleef Eline Berings met 12.97 wel net onder de gevraagde 12.98, maar dat gebeurde bij een te sterke rugwind van 2,1 meter per seconde. De Gentse moest alleen de Awa Sene, die ook in 12.97 afgeklokt werd, laten voorgaan.

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx