Praktische info

Praktische info

beeld bevoorrading
de bagage wordt voor de start afgegeven in Diksmuide.Na de aankomst haalt u die op aan de lakenhalle van Ieper.
water in 50cl flesjes aan km 5--10--15--20--25--29--32--36--40--42. -Ook "hier en daar" sponzen en sportdrank. Flesjes in de "flessenvangers" gooien aub
Af te halen op zaterdag (11u-16u) en op zondag (vanaf 8u00 tot 9u45) in het college, Wilgendijk 30, Diksmuide.
Er wordt 3 maal over een smallere weg onder een brug doorgelopen : na 18 km onder de "Hoge Brug "-Diksmuide- na 28 km onder "driegrachten "-Houthulst en na 33 km onder "Steenstraete"-Langemark. Dit is enkel en alleen voor de lopers zelf. Opgepast: ook de volgwagens verlaten daar even het parcours om voorbij de brug opnieuw in te voegen.
Er is enkel vervoer, 's morgens voor de start, van Ieper naar de markt van Diksmuide. Dus geen vervoer terug na de aankomst!!! Enkel mits voorinschrijving!Vertrek te Ieper om 7u40 en 8u00 Aankomst aan de startplaats ongeveer 25' later. Bus betaal je bij de voorinschrijving: € 8. Info bij Geert, de verantwoordelijke busvervoer: 0032 (0)51/570.071 (na 18h00).Wie echter met de trein wenst te komen: de markt van Diksmuide ligt op amper 350mtr van het station
de chip bevindt zich in het borstnummer.
heel beperkte daginschrijvingen à € 50
  • Minimumleeftijd: 20 jaar
  • recent medisch attest, max. 1 jaar oud (voor niet-aangeslotenen) of een eerder dit jaar gelopen marathonuitslag.

De fietsers dragen verplicht hun marathon-T-shirt. De loper ontvangt het fietsers-T-shirt samen met het borstnummer.

De fietsers mogen achter de atleet rijden vanaf km 18. Verzamelen aan de Pax-poort bij de IJzertoren.
Hinder geen andere atleten!
Het is vooral de loper, die de fietser moet vragen om niet tss de andere lopers te rijden. Loop je in een groepje, vraag jouw begeleider om ervoor of er na te fietsen. De lopers zijn verzekerd, de fietsers niet, zij blijven zelf aansprakelijk indien ze een valpartij veroorzaken!
Inschrijven tegelijkertijd met de inschrijving van de loper.
Kostprijs: € 10 incl T-shirt

Finish: Grote markt Ieper

voor hotels in de streek: toerisme-westhoek of B&B Info: Alle deelnemers ontvangen de week vooraf alle informatie over de reisroute, kleedkamers, bagage, bevoorrading, borstnummers, bus, bezienswaardigheden,.....

  • Bij de start: Bij de start: College, Wilgendijk op 200m van de start in Diksmuide. Hier geef je ook de bagage af die naar de aankomst wordt gevoerd.
  • Bij aankomst: er zijn kleedkamers zonder douches in de lakenhalle. Kleedkamers met douches bevinden zich in het college (ingang via Menenstraat), op 300m van de aankomst.
iedere 5 kilometer staat correct aangeduid. Het parcours werd opgemeten door officiëlen van de Vlaamse Atletiek Liga.
voor iedere aangekomene ligt er een medaille en loopshirt klaar aan de aankomst!
mag "briefje" van de huisarts zijn die verklaart dat je fit bent om een marathon te lopen (niet verplicht voor aangesloten atleten en lopers die in 2021/22 al een marathon liepen). Dit briefje mag je opsturen ofwel afgeven bij het afhalen van je borstnummer.
wie de wedstrijd dient te staken geeft zijn/haar borstnummer af aan een seingever, bij het verlaten van het parcours. Breng zeker de chip terug binnen of stuur die op!!

We maken opnieuw gebruik van een heus hazenteam voor 3u-3u15-3u30-3u45-4u00-4u15 en 4u30-4u45-5:00

zie pagina "parcours

de eerste drie bij dames en heren "algemeen klassement" en bij dames en heren veteranen worden op het podium verwacht rond 15u30. De podiumhulde heeft plaats in de tent op de markt, net naast de aankomst.
bij de aankomst krijgt iedereen een unieke medaille en een mooi loopshirt met ons logo.

om 10u00.

Startplaats: Grote markt van Diksmuide
Bussen: vertrek station Ieper, tussen 7u30 en 8u00, aankomst in Diksmuide 30 min. later.

  • wie met de wagen komt : afrit 4 van E40/A18, dit is de afrit voor Middelkerke-Diksmuide. 
  • NMBS station op 350 mtr van de startplaats

Je kan de lopers op 8 plaatsen zien.Zie bijgevoegd plannetje in PDF.

Vanwege de gemeenten werd een tijdslimiet opgelegd: 5u15. Wie trager loopt en toch wil aankomen, moet zijn borstnummer afgeven en loopt op eigen risico.

We dringen aan om u zoveel als mogelijk vooraf in te schrijven, zodat op zondag 18 september alles vlot kan verlopen.
Niemand vindt het prettig om lang aan te schuiven aan inschrijvingstafels en voor ons is het beter om vooraf een juiste schatting van het aantal deelnemers te kunnen maken. Zo kunnen wij voldoende medailles en T-shirts aankopen om niemand in de kou te laten staan.......Indien de limiet bereikt is, zal vervroegd afgesloten worden!
Alle informatie over de inschrijvingen op de pagina "inschrijven"

je wilt de marathon in 4 uur lopen? Dit jaar hebben we een pacingteam voor 3u-3u15-3u30-3u45-4u00-4u15 en 4u30 zie hierboven bij "pacingteam"
Voor het vestigen van een nieuw wedstrijdrecord wordt €100 extra uitbetaald (H: Wim Mory 2u24'52" ; D: Hana Vandenbussche 2u47'42").

Zin om promotie te maken voor de iffmarathon? mail de website en info naar je club of loopvrienden.
Voor alle verdere informatie kan je me mailen amos@marathons.be
De organisatie dankt de stadsbesturen, de sportdiensten en de atletiekclub FLAC voor hun logistieke medewerking en inzet.