Nieuwsblad Feed abonnieren Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Aktualisiert: vor 13 Minuten 52 Sekunden

Cédric Van Branteghem wordt CEO van het Olympisch Comité

Dezember 7, 2021 - 11:27pm

De raad van bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft op 7 december Cédric Van Branteghem benoemd tot zijn nieuwe CEO.

Kategorien: Atletieknieuws

Olympisch kampioen Marcell Jacobs keert in februari terug op piste

Dezember 6, 2021 - 8:38pm

De Italiaanse sprinter Marcell Jacobs, die in Tokio olympisch kampioen werd op de 100 meter en 4x100 meter, neemt op 4 februari deel aan de ISTAF meeting in het Duitse Berlijn. Het wordt zijn eerste competitie sinds zijn triomf in Japan.

Kategorien: Atletieknieuws

Wind staat persoonlijk record in de weg voor Koen Naert op marathon van Valencia, die wel tweede chrono ooit loopt

Dezember 5, 2021 - 11:03am

Koen Naert is zondag als achttiende geëindigd tijdens de marathon van Valencia. De regerende Europese kampioen klokte 2u08:41, de tweede chrono uit zijn carrière.

Kategorien: Atletieknieuws

Bashir Abdi wint Vlaamse Reus, ook Peter Genyn valt in de prijzen

Dezember 3, 2021 - 4:57pm

Olympisch brons op de marathon en een fabuleus Europees record, gecombineerd met een charmerende persoonlijkheid: het is ver van verrassend dat Bashir Abdi (32) door de Vlaamse sportjournalisten bedacht werd met de Vlaamse Reus.

Kategorien: Atletieknieuws

Hanne Maudens laat depressie achter zich en keert terug naar haar eerste liefde, de meerkamp: “Ik geniet en ik lach opnieuw”

Dezember 2, 2021 - 10:18pm

Hanne Maudens, die in Tokio 2021 stond als lid van de 4x400m met de Belgian Cheetahs, keert opnieuw terug naar de meerkamp. In september 2021, na een periode van depressie, alleen op reis gaan tussen de paarden, en werk in de horeca vond ze zichzelf en haar weg naar de meerkamp, terug.

Kategorien: Atletieknieuws

Nafi Thiam ondergaat eindelijk “broodnodige” operatie: “Ik kan niet wachten om eindelijk normaal te kunnen ademhalen”

Dezember 2, 2021 - 1:22pm

Nafi Thiam heeft deze week een operatie ondergaan aan haar neus. “Broodnodig”, aldus de olympische kampioene.

Kategorien: Atletieknieuws

Nina Lauwaert en Lisa Rooms stellen atletiekbond in gebreke voor niet-selectie EK veldlopen

Dezember 1, 2021 - 7:53pm

Nina Lauwaert en Lisa Rooms, afgelopen weekend de nummers een en twee van de CrossCup in Roeselare, zijn het niet eens met hun niet-selectie voor het EK veldlopen (12 december in Dublin) en hebben daarom beslist de Belgische atletiekbond (KBAB) in gebreke te stellen. Dat meldden hun advocaten Ruben Vispoel en Wahib El Hayouni woensdag.

Kategorien: Atletieknieuws

Noorse hordeloper Karsten Warholm en Jamaicaanse sprintster Elaine Thompson-Herah zijn Atleet en Atlete van het Jaar

Dezember 1, 2021 - 7:16pm

De Noorse hordeloper Karsten Warholm werd woensdag tot Atleet van het Jaar verkozen door World Athletics. De Jamaicaanse sprintster Elaine Thompson-Herah mag zich Atlete van het Jaar noemen.

Kategorien: Atletieknieuws

World Athletics verdubbelt aantal toegelaten Russische atleten in 2022

Dezember 1, 2021 - 6:48pm

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics, heeft woensdag beslist het aantal Russische atleten dat onder neutrale vlag aan grote wedstrijden mag deelnemen van tien naar twintig op te trekken. Dat terwijl het land geschorst blijft wegens het opzetten van een geïnstitutionaliseerd dopingsysteem.

Kategorien: Atletieknieuws

WK atletiek indoor vindt in 2024 plaats in Glasgow

Dezember 1, 2021 - 4:04pm

De wereldkampioenschappen indooratletiek van 2024 zullen worden gehouden in het Schotse Glasgow. Dat heeft de internationale atletiekfederatie World Athletics woensdag bekendgemaakt.

Kategorien: Atletieknieuws

Wrevel over Belgische selectie voor EK veldlopen: “Wat een wantrouwen naar vrouwenatletiek”

November 30, 2021 - 5:28pm

Nina Lauwaert, die afgelopen zondag de CrossCup won bij de senioren in Roeselare, hekelt de aanpak van de selectiecommissie voor het EK. De Belgische selectie voor het EK veldlopen telt één individuele vrouwelijke atlete, de jonge Annelies Nijssen. Zowel bij de beloften als senioren vrouwen is ervoor gekozen om geen atletes te selecteren voor het EK in Dublin. Lauwaert schiet met scherp op de selectiepolitiek op Facebook.

Kategorien: Atletieknieuws

Belgische selectiecommissie toont zich streng en neemt geen vrouwen mee naar EK veldlopen in Dublin

November 30, 2021 - 12:52pm

Belgian Athletics heeft dinsdag de selectie voor het EK veldlopen in Dublin op 12 december bekendgemaakt. De selectiecommissie stelde zich streng op en neemt slechts zeventien atleten mee, minder dan verwacht. Bij de elite vrouwen is er opnieuw niemand aangeduid.

Kategorien: Atletieknieuws

Michael Somers zorgt voor stunt in EK-selectiewedstrijd en blijft Isaac Kimeli voor

November 28, 2021 - 3:40pm

Michael Somers heeft zondag de CrossCup in Roeselare gewonnen, die ook geldt als EK-selectiewedstrijd. Hij haalde het verrassend voor topfavoriet Isaac Kimeli. In de slotkilometer stond Kimeli volledig stil en werd hij nog bijgehaald door Nikolaï Saké.

Kategorien: Atletieknieuws

Memorial Van Damme komend jaar op 2 september

November 25, 2021 - 1:07pm

De 46e editie van de Memorial Van Damme wordt komend jaar op vrijdag 2 september gehouden in het Brusselse Koning Boudewijnstadion, zo maakte World Athletics donderdag bekend.

Kategorien: Atletieknieuws

Olympisch kampioen Haile Gebrselassie gaat in thuisland Ethiopië met leger vechten tegen rebellen: “Desnoods tot de dood”

November 25, 2021 - 10:09am

Meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie (48) heeft in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa aangegeven dat hij zich zal aansluiten bij het leger om zijn land te verdedigen tegen oprukkende rebellen. Dat bericht persagentschap Reuters.

Kategorien: Atletieknieuws

Atletiekcoach Jacques Borlée onder vuur voor ‘Jesse Owens-syndroom’

November 25, 2021 - 3:00am

Hij noemt het een afgeleide van het Jesse Owens-syndroom. “Zwarte atleten kunnen het niet verdragen als ze worden voorbijgestoken door blanken. Ze worden dan een beetje uit hun lood geslagen”, zegt atletiekcoach Jacques Borlée. Dus gebruikt hij dat mee als psychologisch spel op internationale kampioenschappen. Die uitspraak valt niet bij iedereen in goede aarde, er is sprake van racisme. “Zij die dat zeggen, hebben er niets van begrepen”, vindt Borlée. Maar wat bedoelt hij dan wel?

Kategorien: Atletieknieuws

De bucketlist van marathonman Bashir Abdi: “Het wereldrecord? Ik denk echt dat het mogelijk is”

November 23, 2021 - 3:00am

Een olympische medaille en een Europees record: het was een grand cru-jaar voor Bashir Abdi (32). Hoewel hij ook al Europees vicekampioen op de 10 kilometer en wereldrecordhouder op de 20 kilometer is, staat er nog wel wat op zijn bucketlist. Nu zijn postolympisch seizoen zoetjesaan opgestart is, begint Abdi al te dromen van deze nieuwe doelen.

Kategorien: Atletieknieuws

World Athletics maakt vijf namen bekend voor Atleet van het Jaar, jonge Noor opnieuw topfavoriet

November 22, 2021 - 4:50pm

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft maandag de vijf supergenomineerden bekendgemaakt voor de titel van Atleet van het Jaar bij de mannen.

Kategorien: Atletieknieuws

Bashir Abdi lanceert tweede editie halve marathon Gent: “Eerste grote afspraak in 2022”

November 22, 2021 - 1:33pm

Bashir Abdi organiseert met zijn vzw Sportaround een tweede editie van de halve marathon van Gent, op 13 maart 2022. Hij verschijnt er zelf aan de start, zo vertelde hij maandag op een persmoment in Gentbrugge. “Het wordt mijn eerste grote afspraak in 2022.”

Kategorien: Atletieknieuws

Bashir Abdi heeft alweer record- en medailleplannen: “Nu was het kleurtje brons. Waarom eens geen ander kleurtje?”

November 22, 2021 - 12:38pm

Bashir Abdi is weer aan het trainen, sinds een week, zij het nog rustig. Zijn eerste belangrijke doel van komend seizoen voor de olympische medaillewinnaar van Tokio: een halve marathon georganiseerd door de club waar alles begon, in Gentbrugge, op 13 maart. “Als ik het Europees record op de marathon kon lopen, dan is het logisch dat ik daar ook het Belgisch record op de halve marathon kon behalen.”

Kategorien: Atletieknieuws

Seiten

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx