Agrégateur de flux

Bashir Abdi krijgt moordende concurrentie in Parijs 2024: wereldrecordhouder en titelverdediger Eliud Kipchoge mikt op derde goud

Nieuwsblad - janvier 12, 2022 - 12:09pm

Bashir Abdi krijgt ook voor de volgende Olympische Spelen, al over drie jaar, af te rekenen met de beste marathonloper ooit. Eliud Kipchoge, de wereldrecordhouder en olympische kampioen van Rio 2016 en Tokio 2021, gaat in Parijs 2024 voor een derde olympische marathontitel op rij. Kipchoge: “Dat is een van mijn doelen voor de komende jaren. Of ik daar supersnel of relatief ‘traag moet lopen, maakt mij niets uit. Ik wil gewoon winnen.”

Catégories: Atletieknieuws

Spurter Deon Lendore sterft op 29ste in auto-ongeval

Nieuwsblad - janvier 11, 2022 - 1:31pm

De Trinidadiaanse sprinter Deon Lendore is maandag op 29-jarige leeftijd overleden bij een auto-ongeval in het Amerikaanse Texas. In een reactie zegt de internationale atletiekfederatie World Athletics “diep bedroefd te zijn”.

Catégories: Atletieknieuws

Isaac Kimeli speelt profcontract kwijt ondanks zilver op EK indoor: “We mikken nog altijd op een mondiale top acht”

Nieuwsblad - janvier 5, 2022 - 1:52pm

Sport Vlaanderen heeft het profcontract van Isaac Kimeli verrassend stopgezet. Dat bevestigde Sofie Debaere van Sport Vlaanderen woensdag aan Belga. Noor Vidts en Michael Obasuyi, die voorheen nog geen prof waren, krijgen wel een contract in 2022.

Catégories: Atletieknieuws

Drievoudig olympisch kampioen hink-stap-springen Viktor Saneev overleden

Nieuwsblad - janvier 3, 2022 - 4:32pm

De Georgische atleet Viktor Saneev, drievoudig olympisch kampioen hink-stap-springen, is op 76-jarige leeftijd overleden. Namens de Sovjet-Unie veroverde Saneev goud op de Spelen van Mexico-Stad 1968, München 1972 en Montreal 1976. Vier jaar later in Moskou moest hij genoegen nemen met zilver. Met vier medailles is Saneev de meest succesvolle hink-stap-springer ooit op de Spelen.

Catégories: Atletieknieuws

Keniaanse Tuei en Ethiopiër Bezabeh winnen legendarische Corrida van Sao Paulo

Nieuwsblad - décembre 31, 2021 - 6:09pm

De 23-jarige Keniaanse  Sandrafelis Chebet Tuei en de 26-jarige Ethiopiër Belay Tilahun Bezabeh hebben vrijdag in het Braziliaanse Sao Paulo de 96e Corrida de São Silvestre gewonnen. Daarmee kreeg de traditioneel op oudjaar gelopen wedstrijd over 15 kilometer exact dezelfde winnaars als in 2018.

Catégories: Atletieknieuws

Nafi Thiam: “Dit was het jaar van de moed. Het jaar dat atleten hun gebreken durfden te tonen”

Nieuwsblad - décembre 30, 2021 - 2:08pm

Nafi Thiam (27) is de eerste Belgische atlete ooit die zichzelf opvolgde als olympisch kampioene. In een jaar waarin heel wat topatleten getuigden over mentale moeilijkheden, sprak ook zij zich uit.

Catégories: Atletieknieuws

Atletiekfederatie grijpt in bij ontwikkeling van ‘superspikes’: maximale zooldikte vanaf november 2024

Nieuwsblad - décembre 23, 2021 - 9:04pm

De internationale atletiekfederatie World Athletics voert vanaf november 2024 een maximale zooldikte van 20 mm in voor atletiekschoenen (‘spikes’). Het gaat om een uniforme maatregel, die voor alle wedstrijden zal gelden, zo werd donderdag bekendgemaakt.

Catégories: Atletieknieuws

Prins Lorenz eert Bashir Abdi met Nationale Trofee voor Sportverdienste

Nieuwsblad - décembre 23, 2021 - 7:11pm

Bashir Abdi kreeg donderdag zijn Nationale Trofee voor Sportverdienste op het Brusselse stadhuis, eerder was hij uitgeroepen tot laureaat. Telkens probeert iemand van de koninklijke familie aanwezig te zijn, nu was dat prins Lorenz.

Catégories: Atletieknieuws

Max Verstappen voor tweede keer Sportman van het Jaar in Nederland, Sifan Hassan wint bij de vrouwen

Nieuwsblad - décembre 23, 2021 - 8:55am

Max Verstappen is woensdag voor de tweede keer uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Nederland. De wereldkampioen in de Formule 1 kreeg in de verkiezing de voorkeur boven twee olympisch kampioenen, baanwielrenner Harrie Lavreysen en BMX’er Niek Kimmann. Verstappen (24) werd op het Sportgala van 2016 ook al gekozen tot Sportman van het Jaar.

Catégories: Atletieknieuws

Dat belooft vuurwerk! Bashir Abdi loopt samen met maatje Nageeye marathon van Rotterdam

Nieuwsblad - décembre 22, 2021 - 12:18pm

Bashir Abdi staat samen met zijn Nederlandse sportvriend Abdi Nageeye op 10 april aan de start van de marathon van Rotterdam. Dat meldt de organisatie. De Nederlander en de Belg vergaarden afgelopen zomer wereldfaam op de Olympische Spelen in Tokio, waar Nageeye naar het zilver snelde en hij Abdi in zijn kielzog opzweepte naar de bronzen plak.

Catégories: Atletieknieuws

Kim Gevaert nieuwe meetingdirectrice van Memorial Van Damme

Nieuwsblad - décembre 21, 2021 - 5:00pm

Kim Gevaert gaat vanaf 10 januari aan de slag bij Golazo en wordt de nieuwe meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme. De Belgische recordhoudster op de 60m indoor, de 100m en de 200m en olympische goudenmedaillewinnares op de 4x100m volgt aan het hoofd van de meeting Cédric Van Branteghem op.

Catégories: Atletieknieuws

Diamond League trekt voor het eerst naar Shenzhen

Nieuwsblad - décembre 21, 2021 - 11:24am

Met de toevoeging van Shenzhen is de kalender voor de Diamond League in 2022 rond. De Chinese stad organiseert op 6 augustus voor het eerst een atletiekwedstrijd in de Diamond League. De atleten strijden een week eerder ook al in China, in Shanghai, om de punten.

Catégories: Atletieknieuws

Peter Genyn voor de derde keer verkozen tot Paralympiër van het Jaar

Nieuwsblad - décembre 19, 2021 - 6:47pm

Peter Genyn is zondagavond op het Sportgala in Schelle voor de derde keer in zijn carrière verkozen tot Paralympiër van het Jaar.

Catégories: Atletieknieuws

Voormalig VRT-journalist Ivan Sonck heeft op zijn 76ste nieuw boek uit: “Het is niet ‘Wout’, het is Wout van Aert. Ik heb Paul Van Himst nooit met ‘Pol’ aangesproken”

Nieuwsblad - décembre 18, 2021 - 11:38pm

Ivan Sonck wil zijn vrouw Anny weleens vragen of hij een oude zeurpiet is geworden. “Waarop zij dan volmondig ja antwoordt”, zegt hij lachend. Het heeft de meest gereserveerde journalist uit het VRT-verleden er niet van weerhouden op zijn 76ste een nieuw boek te schrijven. ‘Atletiek in 15 verhalen’ is helemaal zoals we ons Sonck herinneren: streng, strak en kritisch. Vooral dat laatste. “Is Nafi Thiam een grote atlete? Absoluut. Maar de zevenkamp is wel veruit het zwakste onderdeel in de atletiek. Dat moet ook gezegd worden.”

Catégories: Atletieknieuws

Peter Genyn kan zondag voor de derde keer Paralympiër van het Jaar worden: “Het troost me dat die saboteur compleet gek moet zijn geworden toen hij mij met goud zag”

Nieuwsblad - décembre 17, 2021 - 10:00am

Zondag wordt op het Sportgala niet enkel de Sportman/Sportvrouw verkozen, ook de Paralympiër van het jaar wordt gekroond. Tweevoudig winnaar Peter Genyn behoort tot de drie supergenomineerden en tekende alvast voor het strafste sportverhaal van 2021. Een allerlaatste keer blikt hij met ons terug op die onwaarschijnlijke avond in Tokio.

Catégories: Atletieknieuws

Karoline Bjerkeli Grovdal maakt Noorse EK-feestje compleet in Dublin met goud bij de vrouwen

Nieuwsblad - décembre 12, 2021 - 4:51pm

Karoline Bjerkeli Grovdal heeft zondag op het EK veldlopen in Dublin goud gewonnen in de vrouwenwedstrijd, nadat haar landgenoot Jakob Ingebrigtsen eerder al de mannenwedstrijd won.

Catégories: Atletieknieuws

Michael Somers overtreft stoutste verwachtingen en wordt vijfde op EK veldlopen, Isaac Kimeli negende

Nieuwsblad - décembre 12, 2021 - 4:49pm

Michael Somers heeft zondag op het EK veldlopen in Dublin ver boven verwachting gepresteerd door als vijfde te finishen. Isaac Kimeli liep als negende over de finish. België eindigde als vijfde in het landenklassement.

Catégories: Atletieknieuws

Noah Konteh is beste Belgische junior op EK veldlopen met achttiende plaats

Nieuwsblad - décembre 12, 2021 - 12:21pm

Noah Konteh is zondag als achttiende gefinisht bij de jongens U20 op het EK veldlopen in Dublin. De andere Belgen presteerden teleurstellend, waardoor onze landgenoten in het landenklassement pas elfde waren. Bij de U20 meisjes was Annelies Nijsen 36ste.

Catégories: Atletieknieuws

(Horeca)boer zkt. veld(loopsucces): Pieter-Jan Hannes loopt vijf jaar na Rio nog eens internationaal kampioenschap

Nieuwsblad - décembre 12, 2021 - 3:00am

Hij was de rijzende ster van het Belgische afstandslopen en natuurlijk bekend als de man met de haarband. Maar na de Spelen in Rio werd het even stil rond Pieter-Jan Hannes (29). Vijf jaar later staat hij weer op een internationaal kampioenschap, het EK veldlopen vandaag in Dublin: niet meer als profatleet, maar als eigenaar van een horecahoeve in het Vlaams-Brabantse Binkom. Maak kennis met ‘PJ’ 2.0, die nu iets minder hard loopt, maar wel véél gelukkiger is.

Catégories: Atletieknieuws

Dan toch geen EK veldlopen voor Nina Lauwaert en Lisa Rooms: Europese atletiekbond laat hen niet toe

Nieuwsblad - décembre 10, 2021 - 3:23pm

Na geruzie met de Belgische atletiekbond besliste de rechtbank van eerste aanleg dat Nina Lauwaert (33) en Lisa Rooms (25) dit weekend toch naar het EK atletiek in Dublin mochten. Toch verschenen de twee Vlaamse loopsters vrijdagmiddag niet op Brussels Airport voor hun vlucht naar Ierland. De Europese atletiekbond besliste immers hen toch niet meer toe te laten op de deelnemerslijst. “Zeer jammer”, reageerde Lauwaert ondertussen al bij Belga. “Dit is in de hand gewerkt door de lakse houding van de Belgische bond.”

Catégories: Atletieknieuws

Pages

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx